Dragana Mirković: Nije kasno za još jedno dete

0
Iako bi volela da se po treći put ostvari kao majka, u čemu još nije uspela, folk zvezda Dragana Mirković poručuje svim ženama kako uprkos biološkom satu ne treba da odustaju od majčinstva ukoliko ga žarko žele
Dragana Mirković, Foto: Story press
Dragana Mirković, Foto: Story press

Folk zvezda Dragana Mirković (45) nalazi se pred novim životnim izazovima koje joj donose pubertetski dani njenih naslednika Marka (12) i Manuele (10). Njena ćerka već u junu napuniće jedanaest godina i zajedno sa bratom počinje da povlači poteze koje njihovu mamu uveravaju kako ih je odgajala na pravi način. Oko svog porodičnog carstva Dragana je odavno uspela da sagradi neprobojni bedem koji je iznutra opasan najtananijim emocijama, ali u njenom porodičnom okrilju ima ljubavi za još mališana pa tako pevačica i njen suprug nisu odustali od ideje da svojim mezimcima podare društvo.

- Manuela i Marko su dobra deca, sa normalnim željama i prohtevima. Po tome liče na Tonija i mene. Njihov pubertet još ne osećam, iako je izvesno da je na pragu. Te promene kod njih simpatične su mi jer se odjednom čini kako su odrasli, a drugačija im je čak i boja glasa. Ne žele da se pojavljuju u javnosti, što me oduševljava jer sam uspela da zaštitim porodicu od sopstvenog imena i popularnosti - počinje razgovor za Story Dragana koja nije promenila prirodu odnosa prema  svojoj deci.

- Uvek sam im bila kul mama. Jednostavno, ja sam ta koja ih najviše razume, sve shvata i uvek sam na njihovoj strani. Polako dobijam i epitet supermame, što mi izuzetno odgovara. Oni su premašili sva očekivanja kada je reč o onome čemu sam se nadala od svoje dece. U tom smislu nemam neostvarenih želja, ali treće dete bila je ljudska potreba nekoga ko poput mene voli mališane - priča slavna pevačica kojoj životne okolnosti jednostavno još nisu pružile priliku da po treći put rodi iako za to nema nikakvih zdravstvenih prepreka.

- Bila bih grešna kada bih bila razočarana u bilo šta jer je najveća blagodet imati dvoje zdrave i prave dece, a prirodna je i normalna želja svakog čoveka da ima što više naslednika. To što sam priznala kako bih se radovala trećem detetu ne znači kako treba da detaljišem na tu temu jer bi to bilo zadiranje u najveću moguću intimu. Nemam nikakav problem da se opet ostvarim kao majka, daleko do toga. To je jednostavno stvar prirode. Ženama, nezavisno od toga u kojoj su životnoj dobi, preporučujem da ne odustaju od pokušaja da dobiju dete ako to iskreno žele - kaže pevačica čiji je brak sa austrijskim biznismenom Tonijem Bijelićem istinski idealan.

- Nijedna žena ne bi mogla tako dobro da glumi kada je reč o privatnom životu i ja svoj brak zaista smatram idealnim. S druge strane, nemam potrebu da dokazujem čvrstinu svog braka bilo kome. Srećna sam što je on dobar zbog sebe. Zahvalna sam Bogu što mi je poslao Tonija, a sa njim i sve lepo što mi se nadalje dogodilo, počevši od dece preko kvalitetnog života koji imam. Vrlo često ljudi povezuju sreću sa materijalnim stvarima i to je velika greška. Ja sam neko ko je uvek imao. Iz dobrostojeće sam porodice i ništa mi nije nedostajalo ni dok sam bila dete. Sa petnaest godina počela sam da radim i uvek sam imala dovoljno novca. U Beogradu sam imala divnu kuću, vozila porše... Nisam srećna zato što u Beču posedujem kule i gradove. Imala sam i ranije mnogo toga, pa nisam bila srećna. Sreća jedne žene zavisi od životnog partnera i od toga kakav brak i porodicu ima. Barem kada je reč o tipu osoba kakav sam ja. Nije mi važna popularnost, firmirana garderoba i auto, već mi najviše znači ovo što imam u svoja četiri zida – ističe Dragana koja svoje materijalno bogatstvo nesebično daruje u humanitarne svrhe pa je tako tokom proteklih godina na nekoliko manifestacija proglašena najhumanijom osobom na regionalnoj javnoj sceni. Često je i organizator humanitarnih koncerata na kojima pesmom prikuplja novac za bolesne i siromašne.

- Nije lako pevati nekim tužnim povodom kako bi se za nekoga sakupio novac, ali u takvim situacijama imam moralnu obavezu prema publici koja je došla i da pomogne. Tada se u meni vodi unutrašnja borba satkana od vrlo složenih osećanja kako bih se na profesionalan način ponela i u situaciji kada pesma možda nije najbolji izraz onoga što osećamo dok razmišljamo o životnoj priči nekoga kome je pomoć potrebna. Na kraju uvek preovlada radost jer svaki put uspem u humanitarnoj akciji koju pokrenem - zaključuje folk zvezda.

Nikola Rumenić

makonda-tracker