Kruna dugogodišnje tajne romanse

0
Dvojac grupe Zana Jelena Galonić i Zoran Živanović Žika venčali su se u crkvi Ružica na Kalemegdanu posle čega su priredili ludu žurku, a uskoro kreću na medeni mesec koji neće provesti zajedno
Dvojac grupe Zana venčao se u crkvi Ružica
Dvojac grupe Zana venčao se u crkvi Ružica

Uprkos tome što su godinama svoj emotivni odnos skrivali daleko od javnosti i svoju iskrenu naklonost jedno ka drugome čuvali samo za sebe, ljubav između članova grupe Zana, pevačice Jelene Galonić i gitariste i osnivača ovog pop sastava Zorana Živanovića Žike samo nekoliko meseci nakon što su je obelodanili, krunisana je i zvaničnim činom. Za skromno i intimno venčanje novopečeni supružnici odabrali su popodnevne časove sedmog septembra, a savršena scenografija za najdirljiviji momenat u dugogodišnjoj romansi bila je prelepa crkva Ružica na Kalemegdanu, najvećem prestoničkom parku koji je samo nekoliko stotina metara udaljen od njihovog doma.

- Kalemegdan je mesto na kojem sam odrasla i moja oaza. Priželjkivali smo lepo vreme, a nismo ni slutili da će to biti najtopliji dan u septembru. Ruke su mi tokom venčanja bile mokre kao da sam ih tog momenta izvadila iz vode. Možda je to bilo zbog uzbuđenja, a možda i zbog velike vrućine - seća se Jelena, koja se na crkvenoj ceremoniji pridržavala tradicionalnih običaja.

- Nagazila sam Žiku, i to više puta, zbog čega me je pogledao veoma čudno.
- Pomislio sam da me gazi kako bi mi skrenula pažnju na nešto, a onda sam ukapirao da običaji čine svoje. Pomislio sam: Samo ti gazi! - kroz osmeh kaže Žika.

Posle crkvenog venčanja, mladenci su se sa članovima uže porodice preselili u obližnji restoran Kalemegdanska terasa gde su obavili i građansko sklapanje braka.

- Bidermajer sam bacala tek uveče, a srećne ruke bila je voditeljka Jelena Petković. Uzela sam Žikino prezime, mada se veoma često šalim i kažem da bi oboje trebalo da se prezivamo Zana - objašnjava Jelena i ističe da su se kockice o planiranju venčanja sklapale vrtoglavom brzinom.
- Kumovi su nam bili bračni par Maja i Aleksandar Vasiljević Mićko, kojeg sam upoznao još 1995. godine pripremajući pesme za njegov album. Danas smatram da nas je sklonost ka hedonizmu najviše zbližila - priča Žika.

 - Na nagovor gostiju Žika i ja smo se popeli na binu i otprašili nekoliko Zaninih hitova. Moja želja bila je da se sluša muzika osamdesetih, a pevali su i Bojan Bjelić, kum Mićko i naši prijatelji Zeka i Đžo. Za ovaj važan dan stilistkinja Ivana Rabrenović izabrala mi je prelepu haljinu Vere Vang koja nije klasična venčanica, dok je Žika nosio crno odelo, belu košulju i crnu kravatu. Uveče se presvukao u pantalone kreatora Borisa Nikolića, lanenu košulju i patike, dok sam ja bila u haljini boje kože - kaže Jelena, dok Žika citira jednu njenu rečenicu koju će zauvek pamtiti.
- U trenutku pred svima mi je rekla: Au, kako mi dobro izgleda čovek! Zaista nam je bilo ludo na žurki. Moja žena i ja na bini, a umesto publike - naši najdraži prijatelji.

Birajući neobične stvari i odluke za dosadašnji život, Živanovići su odlučili da im i sam početak bračne zajednice bude drugačiji.
- Pošto smo zajedno proputovali gotovo ceo svet, odlučili smo da sada svako ode na svoju stranu. Žika će sa svojim kumom otići na more da mu pomogne u sređivanju stana, dok ću ja sa svojom kumom Majom otputovati u Njujork - otkriva Jelena.

Njihovu ljubav i odluku o zajedničkom životu prihvatile su i Žikine ćerke iz prethodnog braka Marija i Tamara.
- Kako na našem venčanju, tako i u svakom segmentu mog života moje ćerke ne mogu biti gosti, već samo domaćini i glavne zvezde. Već sam ispunjen kao roditelj, a bio bih veoma srećan čovek da Jelena i ja uskoro dobijemo zajedničku prinovu - iskren je Žika.
- Priželjkujemo potomstvo i iskreno se nadamo da će do toga doći veoma brzo jer bi to bila najlepša kruna naše ljubavi - zaključuje Jelena.

makonda-tracker