Katarina Kovačević: Ne postoji kraj, samo novi početak

0
Slušajući svoj instinkt Katarina Kovačević je i odluku da se prijavi na takmičenje Ja imam talenat donela izvlačeći papirić. Nakon što je iz njega izašla kao pobednik, otkriva od koga je nasledila istrajnost i kome je poklonila svoje srce
Katarina Kovačević, Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva
Katarina Kovačević, Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

Ona je klasična devojka iz komšiluka, a možda je još bolje objašnjenje - pravi predstavnik srpske omladine. Do pre desetak dana nije se izdvajala od svojih vršnjakinja, ali otkako je pobedila u šou-programu Ja imam talenat, čiju produkciju potpisuje Adrenalin, Katarina Kovačević (21) svima je postala interesantna. Naime, ona je rođena i odrasla u Negotinu, a potom se preselila u Beograd gde studira farmaciju i živi u studentskom domu. Kao veoma mlada shvatila je kako život nije uvek milostiv jer su joj, dok je pohađala srednju školu, roditelji ostali bez posla, ali kako kaže, materijalno je nikada nije zanimalo. S druge strane, i to što ima, Katarina je naučila da deli sa drugima, pa se u skladu s tim spekuliše kako će deo nagrade donirati Domu za nezbrinutu decu u Negotinu u kome je odrasla i njena majka.

- Lepo je donirati sredstva u humanitarne svrhe, bez obzira o kojoj se sumi radi, jer i naše malo nekome znači mnogo. Postoje i bogatiji ljudi koji bi mogli da pomognu, zato bih volela da ih svojim gestom motivišem. Svi se plaše da njihov novac ne ode u pogrešne ruke, zato neću davati pare, nego ću kupiti stvari koje su neophodne toj deci - kaže Katarina u čije je srce humanost ulila njena majka Marjana.

- Blagoslovena sam ovako divnom porodicom koja mi je pružila sve što sam ikada htela, a najviše ljubavi i bezbrižnosti. Osoba koju najviše volim i poštujem jeste moja majka, ona je moja zvezda vodilja, neko bez koga moj život nikada ne bi bio ovako lep. Od nje sam mnogo naučila, a najlepše je to što zbog nje znam da ljubav, iskrenost, poštenje i osmeh otvaraju sva vrata ovog sveta - priča Katarina koja je veoma ponosna na svoje roditelje koji su se i u najtežim situacijama držali zajedno. Kada su ostali bez posla, otvorili su trafiku i krenuli iz početka.

- Moja majka Marjana i otac Dragan posao su izgubili dok sam pohađala srednju školu. Bila sam uplašena i želela sam da im pomognem. Srećom, to je trajalo kratko jer je moja majka kao feniks ptica - ima neverovatnu moć da se vrati iz pepela i postavi sve na noge. Trudila se da me drži podalje od stresa tako da mnoge stvari nisam znala, ali osećala sam da za nju ne postoji kraj, samo novi početak. Moja porodica je klasična srpska porodica čiji je život kao rollercoaster, imali smo svojih uspona i padova, ali više uspona, tako da sam većinu svog života provela lepo, srećno i bezbrižno. Inače, veoma sam vezana za sestru Bojanu koja je osam godina starija od mene i koja je i razlog što sam se rodila. (Smeh) Insistirala je da dobije brata ili sestru, a čak mi je i dala ime po pesmi Kaja, Plavog orkestra. Oduvek je bila materinski nastrojena jer je starija i ona je ta koja je prva otkrila moj talenat. Ponosna sam na nju jer je uspešna mlada žena, dobra, poštena, iskrena, kao i na to što nam je poklonila najlepši dar - mog sestrića Veljka, izvor moje pozitivne energije, snage i ljubavi  - objašnjava mlada buduća zvezda koja bez obzira na pevački talenat želi da završi fakultet.

- Nije lako živeti u četiri kvadratna metra sa još dve osobe koje imaju različita mišljenja, navike i vaspitanje. Koliko ljudi, toliko ćudi. U domu upoznate divne, i one malo manje divne ljude. Potrebno je mnogo strpljenja, razumevanja i prećutkivanja zarad normalne komunikacije. Međutim, imala sam i sreću pa sam upoznala i divne osobe koje su mi bile, ili još jesu, cimerke. One su mi prijatelji i obožavam ih. Volim studentski dom i ljude u njemu, druženje, zajedničko učenje... Sve nekako prolazi lakše nego kada ste sami, a ja se plašim samoće - priča devojka koja je sama došla na ideju da se prijavi za Talenat i to uz pomoć papirića na osnovu kojih često donosi važne odluke.

- Nagovora nije bilo ni sa čije strane. Svoj sam čovek i kod mene to ne funkcioniše. Roditelji su me vaspitali da sama donosim odluke i da slušam svoj unutrašnji glas, a ne ljude oko sebe. Inače, nekad sam nesigurna u svoja rešenja, pa se pomolim Bogu da mi pokaže pravi put. Pomešam papiriće na kojima piše da i ne i izvlačim. Svaki put odluka je bila prava i znam da ne bih bila ovde gde sam sada da to nije božija volja - priča Katarina koja se tokom odrastanja osećala veoma nesigurno.

- Bila sam nesigurna zbog svog fizičkog izgleda jer sam u detinjstvu bila gojazna, pa su me deca maltretirala, ali sam iz svega izašla jača, pobedila i njih i sebe i uspela da postignem izgled koji planiram još da popravim - otkriva mlada pevačica koja je još pre tri godine upoznala sadašnjeg dečka Zdravka Ognjenovića.

- Znali smo se iz viđenja sa fakulteta, jer smo na istoj godini, ali smo se upoznali na plesu koji se održavao u mom domu. Došli smo samo jednom jer nam je zajednička drugarica dogovorila zajednički izlazak, a na kraju se, nekim čudom, samo ona nije pojavila. (Smeh) Ne plašim se da će nam sadašnje promene pokvariti vezu jer znam kako je on veliki čovek i neko ko mi prvenstveno želi sreću. Drago mi je da pored sebe imam nekog kome su bitni moji snovi i ko mi pomaže da ih ostvarim. Kraj takve osobe nema razloga za strah. On mi je najbolji prijatelj i uvek će to ostati - zaključuje Katarina koja je iznad svega oduševljena članovima žirija, Natašom Ninković, Ivanom Bosiljčićem i Ivanom Tasovcem, ali i koreografkinjom Milicom Cerović u kojoj je pronašla veliku podršku.

Moni Marković

makonda-tracker