Momčilo Otašević: Živim kao čergar

0
Mada željan iskrenih emocija koje bi ga vodile i kroz poslovne izazove, mladi glumac Momčilo Otašević ne krije da u veze ulazi bez velikih očekivanja kako bi se zaštitio od toga da bude izneveren i povređen
Momčilo Otašević, Foto: Marko Poplašen
Momčilo Otašević, Foto: Marko Poplašen

Mladom glumcu Momčilu Otaševiću (22) protekla godina otvorila je vrata najlepših izazova, budući da je zahvaljujući ulogama u seriji Budva na pjenu od mora i filmu Led za kratko vreme izašao iz anonimnosti i postao veoma popularan. Šarmantni Cetinjanin postao je miljenik mnogih dama, ali on još uživa u statusu solo momka i čeka trenutak kada će u njegov život ući ona prava. U narednu godinu, kako sam kaže, ulazi sa skromnim željama i zahvalan za sve ono što mu se dogodilo u prethodnom periodu.

- Bio bih zaista neskroman da ne budem zadovoljan godinom koja je iza mene. Svestan sam da će se sve to teško ponoviti u 2013. i bio bih presrećan da sve bude i upola dobro kao prošle godine. Zbog svih obaveza koje sam imao, najviše mi je nedostajalo druženje sa porodicom i prijateljima, pa se nadam da ću to nadoknaditi u danima praznika koji nam predstoje. Imam još jednu neostvarenu želju, a to je skakanje padobranom, pošto volim sve adrenalinske sportove, što izaziva veliko negodovanje mojih roditelja - otkriva Momčilo koji važi i za velikog romantika.

- Energiju za sve što radim crpem iz ljubavi prema prijateljima, porodici, ali i devojkama koje su me uvek osvajale svojim osmehom, bojom glasa i humorom. Voleo bih da mi se desi velika ljubav, mada u svaku vezu ulazim bez preteranih očekivanja jer se na taj način štitim od toga da ne budem izneveren ili povređen. Siguran sam u to da se dvoje ljudi prepoznaju u datom trenutku i ne verujem da nekoga možemo promeniti kako bismo ga prilagodili našem stilu života, smatram da je to gubljenje vremena - kaže glumac i ističe da je veoma emotivan.

- Predrasuda je da su Crnogorci stameni i retko kad iskazuju emocije. Kao i svi drugi i ja sam patio zbog ljubavi, a u tim trenucima najviše volim da se osamim u svom selu Njeguši iznad Bokokotorsko zaliva - iskren je Momčilo koji se zbog rada na predstavi Antigona Jagoša Markovića u Narodnom pozorištu u Beogradu nakratko preselio u našu prestonicu.

- Obradovao me Jagošev poziv, a iza nas je i odlična saradnja na predstavi Lukrecija iliti ždero u Crnogorskom narodnom pozorištu. Inače, živim kao čergar, pa tamo gde radim, tu se na određeno vreme i skrasim. (Smeh) Nekad se i umorim od toga, pa onda nakratko pobegnem na Cetinje među svoje. Još se definitivno nisam preselio u Beograd i ne verujem da će se to i desiti u skorije vreme jer me očekuju i mnogobrojne obaveze na fakultetu, gde pohađam četvrtu godinu studija - otkriva glumac koga 2013. očekuje premijera serije Ravna gora.

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker