drugi ugao

"Sprečava da se pomire": Za to što se Čarls nije video s Harijem kriv je jedan čovek – i sigurno pogađate ko je on

0

Kako tvrde dobro upućeni izvori, pomirenje i ponovno viđanje kralja Čarlsa s mlađim sinom "koči" samo jedna osoba.

Kralj Čarls III nije imao vremena da se sastane s mlađim sinom
Kralj Čarls III nije imao vremena da se sastane s mlađim sinomfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Pre odlaska na turneju u Nigeriju sa suprugom Megan Markl, britanski princ Hari svratio je nakratko u Englesku, gde je svečano obeležio 10. godišnjicu postojanja Igara nepobedivih (Invictus Games).


Njega tom prilikom, u važnom jubileju za njegov najveći projekat do sad, nije podržao niko od članova britanske kraljevske porodice, a njegov otac kralj Čarls III nije pristao ni da se vidi s njim.


Navodno je kralj bio prezauzet, što Hari, kako kaže njegov PR, razume i nada se da će uskoro biti prilike da se sastanu.

Dok neki insajderi tvrde da je odbijanje kralja Čarlsa da se sastane sa svojim mlađim sinom posledica svega što je Hari napisao u svojoj knjizi "Rezerva" o porodici i kraljici Kamili, jedan od njenih prijatelja kaže da je razlog – princ Vilijam.

 

Princ Vilijam i princ Hari godinama su u lošim odnosima
Princ Vilijam i princ Hari godinama su u lošim odnosimafoto: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Navodni "bivši zvaničnik palate", koji je nekada radio i za Vilijama i za Harija, rekao je Petroneli Vajat, novinarki portala The Telegraph, da "ima zabluda o Vilijamu i Hariju".


Vilijam je taj koji je često "težak", Vilijam je taj koji sprečava oca da se pomiri s Harijem na pravi način – tvrdi on. – To nije od pomoći u trenutku kada bi zemlja bila ohrabrena da ih ponovo vidi zajedno, kao što bi bio i sam kralj.


Neimenovani prijatelj princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton istakao je za The Daily Beast kaže da to nije nemoguće, iako teško da bi stariji sin mogao da određuje kralju šta da čini.

 

Kralj Čarls III
Kralj Čarls III foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postoji zrnce istine u tome, iako Vilijam ne bi ni sanjao da kaže svom ocu šta može ili ne može da radi u odnosu sa svojim drugim sinom – dodao je on i priznao da kod starijeg princa postoji izraženo neprijateljstvo prema mlađem bratu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker