Luis Hamilton i Horhe Lorenco: CrossFit obračun

0
Sportisti Reebok-a demonstrirali su CrossFit vežbanje u Barseloni

Poznati Reebok sportisti i ljubitelji brzine, Luis Hamilton vozač Formule 1 i Horhe Lorenco vozač Jamahe, takmičili su se jedan protiv drugog u CrossFit-u ispred Trijumfalne kapije u Barseloni. Prilikom ovog nadmetanja trkačka staza zamenjena je pokretnom CrossFit teretanom, a točkovi RealFlex patikama. Ovi vrhunski sportisti prikazali su svoju fizičku spremnost za vreme intenzivnog CrossFit vežbanja, tokom kog su proverili ko može da uradi više skokova i zgibova sa tegovima za samo devet minuta. Horhe Lorenco, koji je sve vreme vodio, pobedio je Luisa Hamiltona sa minimalnom razlikom od jedne serije.

- Ljudi ne shvataju koliki je nivo fizičke spremnosti neophodan za vožnju trkačkog automobila, i da su osnovni elementi fitnesa poput koordinacije, snage, kardiovaskularne izdržljivosti i fleksibilnosti od ključnog značaja za vrhunski učinak. Meni se dopada CrossFit metodologija jer je to vrsta programa koja vas priprema za gotovo sve fizičke izazove, a to je upravo ono što je neophodno u mojoj sportskoj disciplini - rekao je Luis Hamilton.

- CrossFit vežbam već nekoliko meseci i otkrio sam da mi vežbanje u grupi ili direktno takmičenje sa odličnim sportistom kao što je Luis, zaista pomaže da poboljšam svoj sportski učinak. Ovo vežbanje je odličan primer zajedništva koji CrossFit unosi u fitnes. Time što smo jedan drugog izazivali, naterali smo sebe da se više potrudimo, pa tako ovo vežbanje i nije bilo toliko teško - objašnjava Horhe Lorenco

Za vežbanje u Barseloni Reebok je postavio pokretnu CrossFit vežbaonicu ispred Trijumfalne kapije i pozvao neke od najvećih sportista da se takmiče, kao i brojne španske CrossFit trenere da budu sudije. Nakon što su eksperti i sportisti odradili svoje vežbe, lokalni CrossFit vežbači i prolaznici stali su u red da isprobaju CrossFit®, revolucionarni program jačanja i kondicije.

CrossFit je nastao u SAD i osmišljen je tako da pomogne ljudima da budu spremni za za svaku vrstu fizičkog izazova. CrossFit program je zasnovan na neprekidnom smenjivanju funkcionalnih pokreta visokog intenziteta u cilju postizanja opšte fizičke kondicije. Sve vežbe su prilagodljive različitim nivoima fizičke kondicije, starosne dobi i iskustva. Trening se može obavljati bilo gde, ali najčešće se odigrava u lokalnim registrovanim CrossFit vežbaonicama koje su označene kao boksovi.

 

 

makonda-tracker