oduvek je želeo da postane glumac

Zbog problematičnog ponašanja izbačen iz serije: Gde je danas i kako izgleda Ševket Tekin iz "Kad lišće pada"?

1

Turskog glumca Džanera Kurtarana srpska publika je zavolela u seriji "Kad lišće pada".

Lik Ševketa Tekina tumačio je 95 epizoda.
Lik Ševketa Tekina tumačio je 95 epizoda.foto: Printscreen/Youtube/Yaprak Dökümü

Džaner Kurtaran je rođen 26. oktobra 1978. godine u Istanbulu.

 

Od detinjstva je želeo da postane glumac. Diplomirao je glumu na pozorišnom odsedku i radio je u Državnom pozorištu u Istanbulu.

 

Prva uloga je bila u seriji "Jesenja vatra" 2005. godine , a onda je godinu dana kasnije učestvovao je u filmu "Dolina vukova - Irak" koji se smatra najfinansiranijim u istoriji turske kinematografije i izazvao je brojne kontroverze.

 

Iste godine je učestvovao u serijama "Gus langini" i "Kirik Kanatlar", a srpska publika ga je najviše zavolela u ulozi Ševketa Tekina u seriji "Kad lišće pada".

Čak 95 epizoda je snimio igrajući sina glavnog junaka Ali Rize, a potom je zbog nedoličnog ponašanja izbačen iz serije i zamenio ga je Hasan Kučukčetin.

 

Kako je kasnije priznao, Džaner nije mogao da se izbori sa popularnošću koja je došla sa serijom te je na snimanju često ulazio u sukobe sa producentima i rediteljem što je rezultiralo raskidom ugovora .

To je tada bila vest broj jedan u turskim medijima, a Džaner je jednom prilikom izjavio da je uloga Ševketa uticala loše na njega.


-Posle izvesnog vremena izgubio sam svoj život i Ševket je postao sve. U meni su svi videli samo njega. Ševket je progutao Džanera, a verovatno sam ga i sam dokrajčio. Tek sam u vojsci pronašao sebe, kad su ljudi poželeli da mi budu prijatelji zbog mene, a ne zbog uloge – rekao je glumac koj ije neko vreme proveo i na lečenju bolesti zavisnosti. 

Džanar je rekao da je to što je bio izbačen iz serije bio veliki šok za njega. 

 

Kada je završio sa lečenjem, vratio se svom životnom pozivu, pa i dan-danas snima i glumi u turskim ostvarenjima. 


On se 2016. godine iznenada oženio kostimografkinjom Ajšegul Kartal.

 

makonda-tracker