nakon 3 godine

Šabanova prodica prisustvovala izricanju kazne: Osuđen muškarac koji je iz nehata usmrtio pevača i njegovog kuma

0

Februara 2019. godine legenda narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao vozač u alkoholisanom stanju. 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Optuženi Alsin Levent poreklom iz Turske koji je pre tri godine u Giterslohu izazvao tešku saobraćajnu nesreću, pri kojoj su preminuli pevač narodne muzike Šaban Šaulić, njen kum Mirsad Kerić danas je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, iako je prodični advokat Šaulić zahtevao četiri godina, koliko je maksimalna kazna.

 

Udovica Gordana, naslednica Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su suđenju, veoma potresni.

 

Advokat optuženog Alsina istakao je da njegov štićenik zna da nema opravdanja za izazivanje tragedije, te prihvata odgovornost i sve priznaje.

 

Žao mi je, ne mogu nikome da pogledam u oči — rekao je Levent kada su ga uveli u sudnicu, prenosi Dojče Vele. 

 

1 / 2 Foto: Printscreen/DW

 

Podsetimo, legenda  narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je vozač u alkoholisanom stanju udario od pozadi automobil u kom se nalazio Šaulić.

 

Pevač je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad takođe bio životno ugrožen. Od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici.  Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede. 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker