uspomene

Bio je miljenik žena, a srce mu je osvojila neposredna Čkaljina unuka: Igor Pervić je oduševljavao darovitošću i šarmom

1

Glumac je bio naslednik čuvene primabalerine Lidije Pilipenko i srpskog pozorišnog kritičara Muharema Pervića.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Proslavljeni dramski umetnik Igor Pervić napustio nas je pre nešto više od dve godine, a tokom dugogodišnje karijere oduševljavao je publiku svojom harizmom, darovitošću i ulogama koje se ne zaboravljaju. Prvu rolu dobio je kao sedmogodišnji dečak u filmu "Porodični orkestar", a kasnije su usledile uloge u ostvarenjima "Nora", "Ančika Dumas", Slučaj Laze Kostića", "Lajanje na zvezde".

 

Igor je bio u član rok sastava "Duh Nibor" sa kojom je pokazao i svoje vokalne sposobnosti, a od majke Lidije Pilipenko - primabalerine Narodnog pozorišta u Beogradu nasledio je darovitost za scenu.

 

Iako je uživao veliku popularnost i pohvale, Pervić nije krio da se u mladosti susreo sa nedozvoljenim opojnim supstancama koje su doprinele i ovoj anegdoti.

 

Igor Pervić
foto: Dragana Udovičić

— Jednog dana se na treningu pojave moja majka i očuh. Jedan moj drug im je rekao da sam u školi duvao lepak. Tada mi je taj drug bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13-14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog druga, i čim je on izašao iz kola, očuh mi je zalepio takav šamar! Imao sam veliku sreću što sam imao očuha koji je sa tolikom ljubavi pristupao meni. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila — ispričao je Igor tada u emisiji "Crni biser".

 

Dame širom Jugoslavije padale su na šarm poznatog glumca, a nakon romanse sa pesnikinjom Jasminom Holbus, glumicom Jelenom Tinskom, bio je u ljubavi i sa Jovanom Petrović, unukom legendarnog  Miodraga Petrovića Čkalje. Ovaj par živeo je pod istim krovom, a nekoliko godina proveli su van Beograda, gde su pronašli oazu mira. Ipak, ni ova ljubav nije se završila slavno.

 

Jedna od poslednjih Pervićevih uloga bila je u seriji "Šifra Despot" u kojoj je trebalo da tumači lik načelnika Savića. Igor je preminuo 23. aprila 2019. godine nakon kraće bolesti.

 

 

 

 

 

makonda-tracker