čuveni fudbaler

Nije uspeo da sakrije SUZE i tugu koju oseća: Leo Mesi napušta Barselonu, a ovako su izgledali počeci karijere (FOTO)

1

Najbolji igrač sveta, nakon dve decenije, doživljava drastične promene, koje su ga totalno slomile.

foto: Printscreen/BC Barselona
foto: Printscreen/BC Barselona

Argentinac Lionel Leo Mesi, zvanično najbolji fudbaler u istoriji Barselone, ali i sveta, oprostio se od svog kluba, u kojem je proveo protekle dve decenije, a na konferenciji za medije, nije krio suze zbog drastičnih promena koje će uslediti.

 

Usled finansijskih poteškoća klub nije u mogućnosti da produži ugovor sa čuvenim igračem, te je Leo prinuđen da se rastane sa kolegama i sada već velikim prijateljima, što mu slama srce.

 

"Sve što sam proživeo u ovom klubu učinilo me osobom koja sam danas. Dao sam sve za ovaj dres. Hvala svima na podršci koju sam imao svih ovih godina. Nikad nisam mislio da ću otići na ovakav način, nisam ni razmišljao o oproštaju nikada. Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih doneo nešto novo klubu, mnogo uspeha i zajedničkih lepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je reči koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim". - rekao je Mesi vidno potresan, pa je nastavio: 

 

"Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvek sam zamišljao pun Kamp Nou navijačima koje nisam video godinu i po dana." - završava utučeno fudbaler.

 

Leo Mesi plače
foto: Printscreen/BC Barselona

Lionel je rođen u malom mestu Rosario, 1987. godine, a već sa pet godina počeo je da trenira fudbal u klubu, koji je osnovao njegov otac. Kao dete pokazivao je izvanredan talenat, koji su svi uočili, ali se u tom perodu suočava i sa retkim poremećajem, deficitom hormona rasta, a lečenje je iziskivalo čak 900 dolara mesečo, za šta roditelji nisu imali dovoljno finansija.

 

No, u izazovnim momentima za Mesija je čuo sportski direktor Barselone, koji je sa njegovim ocem potpisao probni rok, ali i refundiranje medicinskih terapija, ukoliko bi bio dečak bio spreman da se preseli u Španiju.

 

Čitava porodica je bila složna, te su se preselili u Evropu, a lečenje i karijera su tekli po planu. Leo je dostigao visinu od 1. 69 cm, što je odličan rezultat.

 

Leo Mesi, Antonela Rokuzo
foto: Profimedia

Mesi godinama igra na poziciji napadača, a sa Barselonom je osvojio sve moguće trofeje, što ga je i dovelo na listu najuspešnijeg sportiste. Šest puta je osvojio Zlatnu loptu i zlatnu kopačku, nagradu na najboljeg fudbalera, koju dodeljuje FIFA, ali i 35 trofeja sa svojim saigračima.

 

Leo je u braku sa izabranicom Antonelom Rukozo, sa kojom je dobio trojicu sinova, a njihovo poznanstvo datira još od detinjstva, kada su viđali u komšiluku. Mesi se provobitno družio sa Antonelinim bratom, ali je susrete inicirao kako bi bio u blizini lepe brinete.

 

Leo Mesi
foto: Instagram Printscreen

No, prekretnica u njegovoj karijeri ih je razdvojila, a devojka je pala na čari drugog momka, sve do 2005. godine, kada su obnovili kontakt, a teška situacija koja joj se dogodila, izgubivši prijatelja u saobraćajnoj nesreći, navela je Mesija da dođe u Argentinu da je poseti. Upravo tada su shvatili da su stvoreni jedno za drugog, a vreme je učinilo da uoče istinske emocije.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker