da li ste znali?

"ZVALA NAS JE NEKOLIKO PUTA NA ŽURKE": Davor Gobac otkriva kada je Mira Furlan bila deo čuvene grupe "PSIHOMODO POP"!

0

Pevač poznate grupe se seća njihovih druženja, a glumica je sa njima otpevala najveći hit.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Pevač grupe Davor Gobac za Kurir otkriva da je Mira Furlan  zajedno sa Dubravkom Ostojić i Stjepkom Kavurić pevala prateće vokalne na njihove dve pesme "Nema nje (Zauvijek)" i "Iste stvari".

 

"Družili smo se s Mirom u to vreme. Bila je to 1984. godina. Nismo tada imali još ni ploču, ali došle su devojke u studio Radio Zagreba, u čuvenu "Četvorku", da nam pomognu da snimimo "Nema nje (Zauvijek)" i "Iste stvari"" - kaže Gobac.

 

Davor smatra da je Mira uradila pravu stvar što je umesto muzike izabrala glumu kao primarno zanimanje.

 

"Za glumu je, kažu, najvažnija prirodnost, a ona je to imala u sebi. Nisam ja tu dobar kritičar. Imala je najvažnije - harizmu, a bila je zgodna ženska. Mira je bila inteligentna i duhovita osoba. Uvek će je tako pamtiti. Bila je starija deset godina od mene. Sećam se, nas je zvala nekoliko puta kod sebe u stan na žurke. Upoznao nas je Davor Slavnik, s kojim je imala bend Orkestar Mire Furlan" - objašnjava Davor Gobac.

 

Davor Gobac
foto: Dragana Udovičić

Sada kad Mire Furlan više nema, nekako i proročki zvuče stihovi "Nema nje, zaspala je zauvijek".

 

"Pesma je napisana za našeg prijatelja. On je pevao u bendu Neroni, a njemu je tada umrla tetka. Bila je to pesma s posvetom za nekog ko je otišao. Vidiš, eto, sad, sve se to, nažalost, poklopilo s Mirom" - zaključuje Gobac.

 

 

 

 

 

makonda-tracker