vole se i poštuju

"NJENE SAVETE SLUŠAM, JEDNA JE KRALJICA, MAJKA": Svetlana Bojković i Katarina Žutić iskreno o životu i navikama!

2

Poznate dame sumirale su utiske protekle godine i složile su se da je bila veoma neobična i neizvesna.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Svetlana Bojković i njena naslednica Katarina Žutić jedna drugoj su najveća podrška, a veoma se dobro razumeju kako kad je u pitanju glumački posao, tako i u običnim, svakodnevnim preokupacijama.

 

Iako je Svetlana bila jedna od najzapaženijih glumica, nikada Katarinu nije stavljala u drugi plan, već je privatni i poslovni život dobro kontrolisala.

 

Njih dve su sada progovorile o životu i godini za nama.

 

"Uvek je bilo tako, tako sam odrastala i tako sam vaspitavana. Moji uspesi su na taj način samo moji i time su meni vredniji. Ne bih se osećala dobro da je drugačije. Ona je moja majka i ja njene savete slušam. Naravno da razmišljam i svojom glavom, ali... jedna je (kraljica) majka" - kroz osmeh kaže Žutićeva, dok slično mišljenje ima i Svetlana.

 

"Nisam to radila nikada i vaspitavala sam je da se sama svojim radom bori i razvija, da s punom odgovornošću i izgrađenim stavom stane na svoje noge. Zadovoljna sam što je u tome uspela. Mi danas razgovaramo o svemu tome, ali ja, nikako, ne namećem unapred svoj stav, već razumnim dijalogom dolazimo do toga da Kaja donese svoju odluku" - govori Svetlana.

 

Obe se slažu u tome da je 2020. godina bila izuzetno teška za slobodne umetnike. Izmenjene okolnosti uspele su sve da stave na pauzu.

 

Katarina Žutić, Svetlana Bojković, Svetlana Ceca Bojković
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

" Što se tiče moje profesije, pozorišta su prošla jako, jako loše. Malo je bilo moguće da se radi, sa retkim predstavama pred malo publike, ograničeno merama zaštite, može se reći da su poluzatvorena. Najgore su prošli slobodni umetnici, kojima mi koji možemo (a malo nas je) pomažemo našim fondom solidarnosti. To je još uvek strašno malo za njihovu egzistenciju. No, dosta se snima TV serija i na tim snimanjima se, zaista, jako vodi računa o propisanim merama, tako da tu nije bilo zaražavanja" - poručuje Svetlana, dok Katarina ističe da je pored brojnih nepogoda koje su snašle glumce imala sreće da je u ovom teškom periodu privukla pažnju gledalaca.

 

Kada je u pitanju 2020. godina, Kaja ističe da je ona bila veoma neobična.

 

"Ova godina je bila, blago rečeno, neobična. Kao neka anomalija, koja nikada ne treba da se ponovi. Nadam se da ova godina neće postati nova normalnost. Situacija u kojoj smo se našli ogolila je istinu koja je bila skrivana u ranijim periodima. U ovim teškim vremenima na površinu je isplivalo sve i najbolje i najgore u ljudima. Počeli smo da nosimo maske, a one figurativne maske su popadale" - iskreno poručuje Katarina, s kojom se slaže i majka.

 

 

 

 

 

makonda-tracker