TALENTOVANA DAMA

ČESTO JE POSEĆIVALA PSIHOLOGA ZBOG OSUDE JAVNOSTI: Život Mire Furlan bio je pun prepreka i borbi, ali je ostvarila CILJ!

0

Neretko se dešavalo da su je nazivali izdajicom, što ju je bolelo.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Mira Furlan rođena je u Zagrebu, a važila je za seks simbol nekadašnje Juge. U svojoj karijeri ima filmove poput: "Otac na službenom putu", "Lepota poroka", "Kiklop"... Na vrhuncu slave, sada već davne 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život.

 

1986. godine Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

 

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Prilikom ove emigracije, navodili su mediji, pomogla joj je pokojna Milena Dravić.

 

Mira Furlan
foto: Mića Jović

Kada su stigli u SAD Goran i Mira su radili sve da prežive. Goran je radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer, a Mira kao konobarica, prodavačica i kao prevodilac.

 

U SAD-u je uskoro počela da stvara karijeru. U početku je glumila u čak 110 epizoda naučno fantastične serije "Babylon 5" u periodu od 1994. do 1998.

U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

 

 

 

makonda-tracker