ipak je našao sreću...

SAMO 7 DANA PRED BOŽIĆ DOGODILO SE NEŠTO NAJSTRAŠNIJE: Džo Bajden preživeo je NEZAMISLIVE porodične tragedije

0

Kandidat za predsednika Amerike, pravnik Džo Bajden (77) doživeo je porodične tragedije koja bi malo ko mogao da zamisli.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džoov sin Bo Bajden umro je 2015. u 47. godini života od tumora na mozgu, ali nije to jedini član porodice kojeg Bajden redovno posećuje na groblju.

 

Bajden je 1966. završio je pravni fakultet i ubrzo nakon što je stekao diplomu, zaprosio je svoju dugogodišnju devojku Neiliju Hanter. Venčali su se iste godine i proširili svoju porodicu s dva sina, Boom i Hanterom, te kćerkom Naomi.

 

Supruga je bila najveća podrška Bajdenu dok je gradio političku karijeru i imali su idiličan brak i dobar porodični život. Međutim, 1972. u vreme praznika sve to prekinula je velika tragedija.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Samo nedelju dana pre Božića Neilija je išla u šoping sa sinovima i kćerkom, a dok su bili u automobilu na njih je naleteo kamion. Bajdenova supruga i jednogodišnja kćerka Naomi poginule su na licu mesta, dok su njegovi sinovi zadobili teške povrede.

 

Neilija i Naomi sahranjene su na groblju u Grinvilu, gde je Bajden kasnije sahranio i sina Boa.

 

Predsednički kandidat nije imao mnogo vremena za tugovanje nakon gubitka supruge i kćerke jer se posvetio odgoju sinova, a tri godine nakon tragedije ponovno je našao veru u ljubav.

 

Upoznao je suprugu Džil, s kojom je u braku od 1977. Ona mu je pomogla s brigom o Bou i Hanteru, a 1981. dobili su kćerku Ešli, koja je socijalna radnica.

 

Džoov sin Hanter (50) krenuo je njegovim stopama, završio pravo i radi kao pravnik.

 

Pokojni Bo takođe je sledio očev put, bio je pravnik i radio kao okružni tužilac Delavera.

 

 

makonda-tracker