bitka za život

"DOK SU GOVORILI DA MI NIJE NIŠTA, OD BOLOVA SAM PADALA U NESVEST": Teška ispovest Katarine Grujić o borbi za zdravlje

0

Zgodna brineta se borila za život i zdravlje, a sad je otkrila sve potresne detalje

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Prošlog januara Kaći Grujić su posle, naizgled bezazlene prehlade, počeli da otkazuju bubrezi. Bila je životno ugrožena, ali su doktori uspeli da joj spasu ovaj značajan organ, a pevačica je nastavila sa normalnim životom.

 

 I danas mi je teško da se prisećam tog perioda. Vratila sam se kući sa Jahorine u strašnim bolovima. Kidalo me je sve u stomaku, ali i u predelu bubrega. Otišla sam kod lekara, međutim, doktori su me u tom trenutku uveravali da je sve u redu. Dok su oni govorili da mi nije ništa, ja sam od bolova padala u nesvest ― priseća se Grujićeva tog dramatičnog perioda sa suzama u očima. I danas, dok o tome govori, može da oseti bol.

 

1 / 10 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

S obzirom na to da su joj govorili da je zdrava, Kaća nije otkazivala mnogobrojne svirke, iako je plakala pred gotovo svaki izlazak na scenu:

 

Primala sam injekcije i išla na nastupe. Na bini sam pevala i igrala jer nisam htela da izneverim publiku, a u sebi sam umirala od bolova. Nakon nekoliko meseci takvog pakla, završila sam u bolnici. Lekari nisu mogli da veruju u kakvom stanju mi je bio bubreg. Govorili su mi da otkazuje, da će morati da ga izvade. U jednom momentu mi je bilo toliko loše da sam se ozbiljno zabrinula za svoj život. Porodica je sve vreme bila uz mene i svi su došli u bolnicu da se testiraju. Želeli su da se utvrdi ko od njih može, ukoliko, ne daj Bože, bude potrebno, da mi donira bubreg. Sestra je odmah rekla: "Ja ću", kao i majka i otac. Gledam ih, znam da hoće da mi pomognu, a duša me boli kada pomislim da bi neko od njih mogao ostati bez tog organa. Neizmerno sam im zahvalna, to se ne zaboravlja. Oni su moji jedini pravi prijatelji.

 

Nastavak njene drame na sledećoj strani.

 

makonda-tracker