OVO SIGURNO NISTE ZNALI

ZABORAVLJENI PRVI MUŽ, NEPRIJATNA SCENA SA SVEKRVOM, KRITIKE NA RAČUN MONARHIJE: Tajne koje ruše ugled kraljice Leticije

3

Iako nisu tako strogi kao engleska kraljevska porodica, današnji vladari Španije drže "pod tepihom" brojne detalje o dami koja je osvojila srce kralja

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Leticija od Španije privlači mnogo pažnje javnosti svakodnevno — svaki njen izlazak iz kuće i modna vest i novost iz sveta šou-biznisa. Ona je supruga kralja za primer: uvek je na visini zadatka u svakom smislu.


Međutim, strani mediji pišu da ona nije od samog početka viđena kao idealna supruga za, tada princa, a danas kralja Felipea VI, makar u očima tradicionalista. Neki od detalja koji se posebno ističu su sledeće činjenice, ali i glasine.

 


Već je bila udata


Iako ne bi bilo očekivano da je u 21. veku Leticija sedela na vrhu kule i čekala princa da dođe po nju, ali mnogima — kao i u slučaju Megan Markl, supruge britanskog princa Harija — smeta činjenica da kraljica ima iza sebe jedan brak.


Sedmog avgusta 1998. godine, ona se udala za pisca i srednjoškolskog profesora književnosti Alonsa Gerera Pereza nakon godinu dana veze. Ipak, par se razveo već 1999. godine.


Leticiji nisu u prilog išle ni glasine o navodnom abortusu za koji se odlučila tokom veze s Davidom Teherom. Ovo nikad nije potvrđeno, a njen rođak David Rokasolano izneo je sve detalje ovog prekida trudnoće u knjizi "Doviđenja, princezo" koju je napisao o Leticiji.

 

1 / 12 Foto: Profimedia


Nema savršen odnos s kraljicom Sofijom


Jedan o najčešćih tračeva o španskoj kraljevskoj porodici je svakako onaj da se Leticija ne slaže sa svojom prethodnicom i svekrvom kraljicom Sofijom. Navodno njene ćerke princeza Leonor i princeza Sofija, kada Leticija i Felipe putuju, uprkos tome što imaju dadilje, odlaze da prespavaju kod Leticijinih roditelja, a ne kod bivšeg kralja Huana Karlosa I i kraljice Sofije. To delu tamošnje javnosti smeta, a glasine da nešto nije u redu u španskoj kraljevskoj porodici potvrdio je snimak iz crkve kada je kraljica Sofija pokušavala da se fotografiše s unukama nakon mise, a Leticija sve vreme stajala ispred fotografa okrenutih leđa i napadno sprečavala da do toga dođe.

 


Ni njen odnos sa zaovama nije sjajan


Pored Felipea, Huan Karlos i Sofija imaju još dvoje dece: ćerke Elenu i Kristinu od Burbona i Grčke. Kako su pisali mediji, kada je njihov brat 2014. godine krunisan, Elena i Kristina su izgubile obavezu da predstavljaju Krunu jer nisu ćerke kralja, već sestre, ali uz to su ostale i bez mesečnih primanja. Bilo je glasina da je u donošenje ove odluke bila upletena i Leticija, a njena motivacija navodno je bilo to što se nije preterano slagala sa zaovama.

 

foto: Profimedia

Želela je da nastavi da se bavi svojim poslom


Kako je jednom prilikom otkrio Leticijin bivši šef Alfredo Urdači, kraljica je želela da nastavi da radi kao novinar i po udaji za Felipea VI. Ona je navodno želela da radi skraćeno radno vreme kako bi uskladila svoj posao s obavezama koje ima kao kraljica, ali je njen svekar i tadašnji kralj Huan Karlos I to odbio.


Mediji tvrde da se za to zalagao i Leticijin suprug Felipe, ali su morali da odustanu od ove ideje.

 

1 / 9 Foto: Profimedia


Ranijeje kritikovala monarhiju


Sudeći po jednoj od brojnih knjiga o životu današnjeg kralja Španije, postojao je snimak Leticije Ortiz iz 1996. godina, nastao u Meksiku, kada je na jednoj debati u Gvadalahari kritikovala monarhiju.

 

On je navodno otkupljen 2003. godine, nešto pre nego što se ona udala za Felipea, i to za 6.000 evra, ali potom je, kako pišu strani mediji, uništen i danas se ne može naći.

 

Postoje brojne glasine da je kraljica ranije bila republikanka, ali ne i dokazi.

 

 

makonda-tracker