Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić: Neizmerno smo srećni

13
Pevačica Jelena Tomašević i glumac Ivan Bosiljčić prvi put su potvrdili vest da su nakon intimne veridbe u Londonu 21. juna, saznali da će krajem januara dobiti bebu
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Pevačica Jelena Tomašević (26) trudna je i uskoro će sa glumcem Ivanom Bosiljčićem (32) otići pred oltar – vest je koja se pre dve nedelje prolomila kao grom iz vedra neba i šokirala javnost. Činjenica da su početkom jula, odmah nakon što je njihova dva meseca brižno čuvana tajna o slatkim planovima za budućnost procurela u javnost, otputovali na letovanje, dala je medijima prostor da o detaljima koji nisu bili dovoljno poznati sami nagađaju. Neverica u srećan rasplet ljubavne priče poznatog para opstajala je danima najviše zahvaljujući brojnim pređašnjim izjavama pevačice i glumca koji su tokom poslednje dve godine, otkako se njihova ljubav ugasila, govorili kako je među njima nakon svega ostalo samo poštovanje i prijateljstvo. Ipak, srećna okolnost, sudbina ili to što su se možda još jednom u pravo vreme našli na pravom mestu, udesili su da njihova želja za zajedničkom budućnošću nadjača sumnje u to kako zakrpljena ljubav nikad ne može biti ista.

- U velikoj smo radosti, baš kao i naši najbliži rođaci i prijatelji. Neizmerno smo srećni što ćemo se ostvariti u ulozi roditelja – potvrdili su Jelena i Ivan prvi put za javnost i to za Story odmah po povratku sa odmora koji su od 9. do 21. jula proveli u Hrvatskoj, gde je glumac najpre u Opatiji gostovao sa mjuziklom Maratonci trče počasni krug, a potom i u Veneciji gde su nakratko otišli za svoju dušu i u miru i tišini izmaštavali detalje oko organizacije najlepšeg dana u životu.

Jer, venčanje će doći kao logičan sled raspleta njihove ljubavne sage koja datira od maja 2008. godine kada je pevačica doživela vrhunac dotadašnje karijere predstavljajući svoju zemlju na Evrosongu. Bio je to trenutak kada je njihovo višegodišnje poznanstvo kulminiralo romansom koju su u početku brižljivo čuvali samo za sebe. Ipak, kada su raskinuli pre dve godine, nakon dvanaest meseci zabavljanja, nisu ni slutili da ih život samo privremeno razdvaja.

Tog juna 2009. godine, oboma je bilo očigledno da im svi zajednički trenuci tokom godinu dana veze nisu činili dovoljno snažan razlog zbog kojeg bi bili sigurni u svoju ljubav. Mala lična previranja uglavnom pothranjivana nagađanjima javnosti o tome jesu li rođeni jedno za drugo ili su zapravo samo bili u zabludi, satkala su ubeđenja da je kraj veze najbolja odluka. Emocije su izbrisali, a niti poštovanja održavale su u životu njihovu odluku da ostanu drugari. Iako tada nisu ni pomišljali da im je zajednička budućnost ipak izvesna, okrenuli su jedno drugom leđa, ali su česti slučajni ili namerni susreti, usputni telefonski pozivi i očito obostrana razmišljanja na temu šta bi bilo kad bi bilo, postali dovoljni da se žar njihove ljubavi ne ugasi za sva vremena. Mada polivan raznim medijskim spekulacijama o tome kako Ivan često menja devojke, a Jelena ne razmišlja ni o čemu drugom osim o svojoj karijeri, njihova osećanja bila su dovoljan podstrek tom žaru koji je uspeo da se ponovo rasplamsa. Uprkos tome što je Ivan često dolazio na Jelenine nastupe, što je davalo povoda spekulacijama da su ponovo zajedno, tačno je to da se samo jedan, naizgled bezazlen drugarski susret pre tačno četiri meseca krajem marta, završio odlukom da po drugi put daju šansu svojim emocijama.

I dok je Ivan uspešno igrao svoje predstave, a Jelena čestim putovanjima s kojima je zbog koncerata stigla čak do Kanade odavala utisak zauzete pevačice, niko nije slutio da se u međuvremenu u zajedničkoj bazi, Beogradu, dešava najlepša ljubavna bajka. Među događajima kojima su u tajnosti iznova gradili svoj odnos, desio se i čaroban trenutak u kojem su tri meseca nakon odluke da ponovo budu zajedno odlučili da se 21. juna vere. Uzbuđenje koje su osetili nakon simbolične uvertire u venčanje, uvećala je iznenadna vest o pevačicinoj trudnoći.

- Tačno je da smo se verili u Londonu. Dok mi je stavljao prsten na ruku, Ivan je izgovorio: Uzimam te u Hristu, na šta sam mu odgovorila: Ja Božja i tvoja – otkrila je Jelena koja je u britansku prestonicu krenula s namerom da glumcu pravi društvo jer je Ivan u Londonu 24. juna igrao predstavu Jasmin na stranputici u Poljskom pozorištu. Uživajući u prvom susretu sa prelepom metropolom, Jelena nije ni slutila da je njen dragi uoči puta kovao slatki plan. Naime, kada je pakovao kofere za sedmodnevni boravak na Ostrvu, popularni glumac je u svoj prtljag stavio je i kutijicu sa briljantskim prstenom koji je prethodno naručio da se specijalno izradi za njegovu dragu. Tri dana uoči izvođenja predstave koja ga je odvela u London, Ivan je neobaveznu šetnju Londonom pretvorio u popodne koje će oboje zauvek pamtiti. Odabravši pravi trenutak, upitao je pevačicu da mu postane supruga, ovoga puta siguran u svoja osećanja. U prilog tome da je odluku zaista doneo u pravom trenutku, došla je i potvrda Jeleninih sumnji da je u drugom stanju. Sa saznanjem da će krajem januara postati roditelji, zaljubljeni verenici u Beograd su se vratili sa totalnim životnim preokretom i ubeđenjem da je odluka o zajedničkom životu na koji su se odlučili ubrzo pošto su početkom proleća obnovili vezu, i to u glumčevom stanu u našoj prestonici, ipak bila ispravna.  

- Još nismo odredili datum venčanja, ali to ćemo svakako obaviti pre nego što uđem u poodmaklu trudnoću. Mada sam ja kumovala koleginici Mari Mari na njenoj svadbi, ipak nećemo ukrštati kumstva, već će meni kuma na venčanju biti moja drugarica Snežana iz detinjstva, dok će Ivanu svedočiti njegov dugogodišnji drug – otkrila nam je pevačica, čiji su roditelji Snežana i Dragan u svojoj porodičnoj kući u Kragujevcu pre dvadesetak dana ugostili svoje prijatelje, glumčevu majku Ljiljanu, oca Dejana, brata Dragana i njegovu buduću suprugu. Intimnom porodičnom proslavom veridba je simbolično i potvrđena, a budući supružnici su  spokojniji jer su i od svojih najbližih dobili blagoslov.

- Svakim danom sve smo radosniji jer smo usrećili i naše najbliže koji ne kriju veliku radost, kako moji roditelji, brat, snaja i petogodišnja bratanica Đurđa, tako i Ivanova porodica – istakla je Jelena, koja je prva dva meseca trudnoće provela bez većih mučnina, pa sada opušteno uživa u blagoslovenom stanju posmatrajući kako joj stomačić svakim danom postaje sve obliji.

- Radiću dokle god budem to mogla. Nedavno sam pevala u Zemnu na Gardošu, Kladovu, Nišu, a čekaju me koncerti u Gornjem Milanovcu i Surčinu. Imam zakazane nastupe tokom celog leta i ne želim da ih otkazujem, a i Ivan ima obaveze jer nastavlja snimanje serije Sva ta ravnica. Uz to, planiram da se tokom trudnoće posvetim učenju i da konačno završim Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu gde sam upisala četvrtu godinu – ističe buduća mama ne skrivajući osmeh koji potvrđuje da rasplet romanse koja je dugo intrigirala javnost dobija svoj epilog sa zaključkom da su emocije pobedile, a vreme bilo glavni saveznik u borbi protiv brojnih neprijatelja, medijskog posmatranja i glasina.

 

Jasmina Antonijević

makonda-tracker