Ana Nikolić: Žao mi je i iznenađena sam što je moj koncert otkazan

1
Pop zvezda otkriva sa kakvim je osećajem primila vest o otkazivanju dugonajavljivanog nastupa u Dubrovniku
Foto: Milena Rakočević
Foto: Milena Rakočević

Nakon višednevnog podizanja tenzija, sutrašnji koncert Ane Nikolić na Kopakabani u Dubrovniku otkazan je zbog najavljenih protesta. Jedan od organizatora Tomislav Tepšić rekao je da je policija njen nastup progasila događajem visokog rizika, Ana u izjavi za Story objašnjava sa kakvim osećajem je primila vest o otkazivanju nastupa.

- Malo sam iznenađena, s obzirom na to da do sada nisam imala nikakvih problema širom Hrvatske, a nastupala sam u: Splitu, Zagrebu, Puli, Trogiru, Virovitici i drugim gradovima Hrvatske. Na svim tim koncertima sve je bilo rasprodato. Kao i koncert u Dubrovniku. Nažalost, došlo je do otkazivanja i veoma mi je žao. Ali s obzirom na to da sam jedan od retkih srpskih izvođača koji su nastupali u Hrvatskoj, predlažem da se nađe neki kompromis i da Hrvatska prihvati naše izvođače u onoj meri u kojoj su oni velikodušno prihvaćeni u Srbiji. Nadam se da će uskoro doći do kompromisa izmđu dve estrade, i da će naši izvođači nastupati nesmetano širom Hrvatske. Ovom prilikom pozdravljam sve svoje fanove iz Hrvatske, naročito one iz Dubrovnika jer tamo i letujem – kaže Ana ekskluzivno za Story.rs.

Inače, dubrovačka policija tražila je od organizatora da pokrije troškove za policijski brod koji bi, u slučaju Aninog nastupa, stajao na moru pred Kopakabanom, šezdeset policajaca i specijalaca, policijskog psa i dva vodiča, što bi ukupno koštalo oko 20.000 evra. Ali Dubrovnik je pokazao kako ipak nije spreman za ovakvu vrstu zabave na otvorenom, iako ova muzika ima veliki broj fanova, navode hrvatski mediji.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker