dirljivo

Trebalo mu je 20 godina da to uradi: Princ Vilijam progovorio o Dajaninoj smrti i rasplakao Britaniju

0

Stariji sin pokojne ledi Di i princa Čarlsa i naslednik britanskog trona progovorio je o tome kako je bilo odrastati bez majke.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Kada je 1997. godine princeza Dajana stradala u pariskom tunelu, u životu princa Vilijama i princa Harija stvorila se užasna praznina. Ceo svet obožavao je pokojnu ledi Di zbog njene nežnosti i topline, pa su se mnogi pitali kako li je malim prinčevima kada ni oni koji je nisu poznavali ne mogu da zaustave suze.

 

To je umela samo ledi Di: Frizura zbog koje je nastalo ludilo, hitno su menjane naslovnice, njen frizer se krio od novinara...

 

Hari i Vilijam dugo su o tome ćutali, a nakon što je nedavno Hari govorio o majčinoj smrti, pre nekoliko dana je progovorio i njegov stariji brat.

 

- Trebalo mi je dvadeset godina da dođem u ovu fazu - rekao je princ Vilijam. - Još uvek mi je teško u nekim trenucima. To nije žalost kakvu većina oseća jer baš svi znaju za to, svi znaju priču, svi znaju nju...

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Kada je Dajana poginula, Vilijam je imao 15 godina, a njegov brat Hari svega 12. Zbog toga ona nije bila u svoje sinove u ključnim trenucima njihovih života.

 

Čim ga je ugledala, rekla je da je on taj: Batler otkrio ko je jedini čovek kojeg je princeza Dajana volela

 

- Voleo bih da sam čuo njene savete. Voleo bih da je mogla da upozna Ketrin i da vidi kako moja deca odrastaju - rekao je. - Čini me tužnim to što nikada neće moći da je upoznaju.

makonda-tracker