NIJE HTELA DA JE GLEDAJU KAO MAJKU

"Bio je kao TUMOR koji me jeo": Slavna Brižit Bardo ODBIJALA da hrani sina i na kraju ga BRUTALNO ostavila

1

Brižit Bardo ćemo pamtiti kao jedan simbol ženske lepote tog vremena, a njena životna priča je prepuna različitih uspona i padova.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Brižit Bardo će uvek interesovati svet, njen život je nepresušna inspiracija, a njena lepota večni primer kako žena treba da izgleda.

 

Slavna glumica se u to vreme susrela sa jednim velikim problemom, bar ga je ona tako doživljavala.

Naime, kada je saznala da je trudna, Brižit je želela da nađe lekara koji će joj uraditi abortus što pre. Međutim, tada je u Francuskoj taj zahvat bio strogo zabranjen, te se niko nije usuđivao da napravi izuzetak.

 

Žak Šarije je otac deteta i nije krio da je želeo da oženi Brižit i prizna dete, ali ona je bila strogo protiv toga, ali je na kraju ipak pristala.

 

Lepa glumica je pred kraj trudnoće doživela nervni slom jer nije mogla da podnese sve novinare koji su kružili oko kuće želeći da uslikaju trudnu Brižit. Zanimljivo je da se plašila bolnice, pa je rešila da se porodi kod kuće.

 

- Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu - napisala je Brižit u svojim memoarima kasnije.

 

Ona je 11. januara 1960. rodila sina koji je dobio ime Nikolas.

 

Glumica je čak odbijala da hrani bebu i bila je nezadovoljna "lošim životom" koji je vodila zbog deteta.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Žak Šarije je verovao da će se Brižit promeniti nakon porođaja, međutim ona je zanemarivala dete i na kraju ostavila i pobegla sa Semom Fejom. Plašila se da ne izgubi popularnost kod muške publike i nije želela da je svi posmatraju kao majku.

 

Dete je pripalo ocu na staranje, a kada je imao 12 godina otišao je kod Brižit na neko vreme, međutim ona ga je vratila nazad jer je imala bitan događaj na kom je morala da se pojavi.

 

Kada je porastao, Nikolas više nije želeo nikakav kontakt sa majkom, dok je Brižit pokušavala da popravi odnose.

 

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, komponuje pesme, pravi aranžmane. 1984. godine se venčao, a Brižit Bardo nije bila pozvana na venčanje.

 

Skandal 1997. koji je izbio nakon objavljivanja glumičinih memoara, skroz je zaledio dovoljno hladne odnose majke i sina. Naime, Žak i Nikolas su je tužili zbog iznošenja porodičnih tajni u knjizi i vređanja osećanja, na osnovu čega je ona morala da plati veliku novčanu naknadu.

 

Nikolas se sada bavi programiranjem, a na pitanje novinara zašto nema komunikaciju sa majkom, rekao je:

 

- Ona voli svoje krznene kapute, a ja volim svoju porodicu.

 

 

makonda-tracker