borba za potomstvo

Ivana Selakov započela proces vantelesne oplodnje: Nije lako, ali je cilj lep

2

Kada su se pre više od deceniju upoznali i shvatili da su stvoreni jedno za drugo, Ivana Selakov i njen verenik Predrag Mirković znali su da će njihova ljubav biti večna.

foto: Kurir
foto: Kurir

Ivana je nekoliko puta govorila da bi volela da se ostvari kao majka, ali njen put do trudnoće nije tako lak.

 

Kako je ispričala, terapija je teška i nekad bolna, ali ona razmišlja samo o cilju.


- Podržavam vantelesnu oplodnju. Ušla sam u taj proceduru. To je jedan proces koji je malo dosadan u smislu da žena mora da prima hormone svaki dan. To je ogromna količina injekcija, preko 250 moram da primim - kaže Ivana Selakov i dodaje:

 

- Postoji metoda kraćeg i dužeg period primanja terapije kada se podvrgnete ovom procesu. U konstultaciji sa mojom doktorkom Gocom, ja sam se odlučila za duži period, i to podrazumeva preko dvesta injekcija, kao i osam tableta dnevno.

 

Ipak, to joj ne predstavlja problem. Želja je jača i uz savete doktora, boriće se da uskoro ostane u drugom stanju.

 

- Super podnosim. Dešava mi se da otičem. Imam nekad osećaj da me garderoba zateže. Zadržava se tečnost. Žena prosto buja od tih hormona i nije lako, čak budu i promene raslopoženja, ali cilj je lep. Zasada nemam nikakvih problema i kod mene ide to vrlo glatko - kaže Ivana.

 

Uz podršku budućeg supruga sve podnosi. On joj daje vetar u leđa. Uvek je tu za nju i ništa mu nije teško da uradi. Predrag je bodri, a već sada razmišljaju o tome kakvi će biti kao roditelji:

 

- Fokusirani smo na ovaj proces. Kada čujemo da je neka naša prijateljica ili koleginica ostala u drugom stanju, radujemo se i to bude nama podstrek.

 

Jedino što naglašava da joj teško pada je to što joj telo često otiče.

 

- Oticanje mi je najteže, posebno kada je vruće. Zadržava se tečnost. Kao tempirana bomba sam. Možda puknem sada ovde - kaže kroz smeh popularna pevačica, ali kaže da je to ne brine jer je sve to prolazna stvar.

 

S optimizmom gleda na to da će se uskoro ostvariti kao majka jer bi dete bilo centar njenog sveta.

 

- Priželjkujem da se ostvarim u ulozi majke. Mnogo mi je to bitno. Trenutno mi je to prioritet. Sve ostalo sam ispunila sebi i sve želje sam ostvarila - kaže Ivana.

 

Iako je u dugoj vezi, Ivana još nije izgovorila sudbosno "da", ali kako otkriva, biće to uskoro.

 

- Biće svadba. Da li će biti klasična svadba ili samo registracija, videćemo. Mnogo svadbi sam pevala u životu i videla neka od najlepših venčanja, tako da sam uživala na tim lepim veseljima i možda sam se na neki način istrošila i proživela svadbe više puta, pa za svoju još razmišljam. Jedan dan ustanem i želim samo da se registrujem, a onda sutradan kažem sebi “Ne, ipak ćemo napraviti svadbu”. Nisam još načisto - kaže Ivana.

 

 

makonda-tracker