Eksluzivno za Story

Glumac iz serije Ubice mog oca rešava KLJUČNU misteriju: ON preuzima odgovornost za SVE što je učinio! (FOTO)

0
Mladi glumac u usponu, Đorđe Živadinović Grgur, već je prikupio mnoge simpatije publike u ulozi "prijatelja Pece iz Pariza", u novoj, kriminalističkoj seriji "Ubice mog oca". U ekskluzivnom intervjuu za Story, Đorđe otkriva sve tajne lika Pece, ali i zanimljiva dešavanja sa snimanja...
foto: Jelena Janković
foto: Jelena Janković

Story: Kako si se pripremao za ulogu Pece?

Đorđe Živadinović Grgur: Meni je već na kastingu za ulogu bilo jasno da bi ovo mogao da bude zanimljiv i izazovan zadatak, posebno jer ja nemam mnogo iskustva pred kamerom, a jako me privlači.

 

Tekst najduže scene, gotovo monološke, od nekoliko strana ispovednog i emotivnog sadržaja me je prilično angažovao, a kada sam dobio ulogu i pročitao ceo scenario, pomislio sam kako je zaista dobro da je moja prva veća uloga zapravo izazovna i složena, i bio sam radostan što ću imati kvalitetan materijal za igranje.

 

U najvećoj meri sam analizirao lik, naravno, kroz napisani tekst, a pre svega kroz odnose sa ostalim likovima, posebno sa ocem i Aleksandrom, inspektorom kojeg igra Vuk Kostić, s kojima sam najviše i snimao, kao i postavljanjem sebe u tzv. date ili predložene okolnosti. Svakako, probe i razgovori s rediteljem bili su mi veoma značajni, kao i konstruktivni predlozi kolega na snimanjima."

Kažu - neobično je zamisliti Vuka Kostića bez Jelisavete Orašanin: Par za sledeću godinu planira svadbu? (FOTO)

 

Story: Šta od Pece možemo da očekujemo u narednim epizodama?

Đorđe Živadinović Grgur: Petar je zanimljiv lik, zato što se konstantno nalazi pred nekakvom etičkom vagom, ali njemu fali intimne, suštinske hrabrosti da uradi ono za šta zna da je ispravno. Milena Marković, jedna od najvećih srpskih pesnikinja, kaže u svojoj pesmi da 'strah je najgore mesto'...

 

A on upravo živi u kuli od strahova, zbog porodičnih okolnosti u kojima je živeo kao i onih koji su ga zadesili. A ako za sve postoji pravi trenutak koji ne prepoznamo, loše procenimo ili ga propustimo, moraćemo da snosimo odgovornost. Tako će i moj lik morati da preuzme odgovornost za sve što je učinio ili nije učinio, a imao je priliku."

foto: Katarina Petrović

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker