Iskreno o ŽIVOTU, muškarcima i godinama

Neda Ukraden: Moj emotivni status je – srećna žena

0
Popularna pevačica, koja je ove nedelje promovisala svoj novi album Terapija, otkriva zbog čega joj ljubav ne znači ništa dok je sama ne oseti, zašto se bolje odmara u vrisci i graji nego u tišini i zbog čega se, između brojnih udvarača i slobode, na kraju ipak opredeljuje za ovo drugo
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Jedna od najvećih zvezda muzičke scene nekadašnje Jugoslavije, koja s nesmanjenom energijom i strašću i danas izvodi pesme jednako prihvaćene od njene nekadašnje publike i mladih generacija, Neda Ukraden (66), promovisala je ove nedelje svoj novi album pod naslovom Terapija, kao i video za svoju pesmu Ljubavnik. Uvek otvorena, srdačna i spremna da razgovara o svemu što bi nekoga moglo zanimati, bez ustezanja pričala je za Story o svemu tome: o albumu, terapiji i ljubavi.

 

Story: Jeste li do kraja iskoristili leto?
- Atipično provodim leto i ne znam za klasičan odmor. Čak i kad se prisilim pa odem negde u inostranstvo, jer jedino tako mogu da se relaksiram, na Tajland, u Dubai, na Sejšele, u Pariz ili tako nešto, pristalica sam aktivnog odmora. Meni je već treći ili četvrti dan naporno da samo ležim, sunčam se, ne mislim ni o čemu ili idem u šoping po čitav dan. Zbog toga uvek želim da taj odmor provedem radno ili u svojoj kući, na turnejama, koncertima, nastupima... Meni je pre svega potreban duševni mir, a za to mi treba lepo i srećno okruženje: moja porodica, prijatelji i publika. I tako celog života leta provodim na koncertima, putovanjima i u svojoj kući na moru, uvek kombinujući trenutke odmora sa radom.

 

Story: U poslednje vreme često napominjete da vam je najdraže vreme koje provodite sa unucima...
- To su zaista najlepši trenuci. Evo, sad sam videla koliko mi nedostaju kad sam na tri ili četiri dana otišla u svoju kuću na moru, bez njih sve je bilo pusto i prazno. Nisam neko ko beži i traži mir u tišini i izolaciji, već naprotiv, spokoj pronalazim pored svojih najbližih, kad se igraju, guču, galame, zapitkuju me... Vriska dece za mene je najveća radost i najbolji odmor. Ovoga leta to mi je napunilo baterije, kao i koncerti koje sam imala na turneji po Srbiji i Balkanu. To je bilo predivno iskustvo i teško je izdvojiti najlepši koncert. Da li trg u Rumuniji, Roštiljijada u Leskovcu, Tešnjarske večeri u Valjevu, Župska berba u Aleksandrovcu, Svilajnac, Poreč... Jedno predivno iskustvo. Zaista, gde god sam došla, bila sam ponovo iznenađena tom energijom koja postoji kod mladih ljudi, jer sam uglavnom njima okružena na nastupima.

 

Nastavak intervjua pogledajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker