GLOSSY INTERVJU

FRANA PEREU ZAVOLELI SMO U ULOZI MARKOSA SERANA: Zvezda "Seranovih" EKSKLUZIVNO za Glossy otkriva kako mu je čuvena serija PREOKRENULA ŽIVOT, ali i GDE planira da provede slobodno vreme U BEOGRADU!

0

Zvezda španske serije "Seranovi", glumac i muzičar Fran Perea ponovo stiže u našu zemlju gde će održati dva koncerta, a ovim povodom ekskluzivno za Glossy govori o planovima, karijeri i boravku u Srbiji

foto: Sergio Olmo
foto: Sergio Olmo

Glumac i muzičar Fran Perea, kog je domaća publika upoznala i zavolela u ulozi Markosa, najstarijeg sina Dijega Serana u čuvenoj seriji "Seranovi" koju je Srbija obožavala, na radost mnogih ljubitelja ove legendarne serije, ali i španske muzike, ponovo stiže pred beogradsku i novosadsku publiku.

 

U ekskluzivnom intervjuu za Glossy, Fran iskreno govori o utiscima koje je sa sobom poneo nakon prošlogodišnje posete našoj zemlji, karijeri, planovima, odnosu sa ostatkom ekipe serije "Seranovi", ali i novim koncertima koje će održati 23. maja u Novom Sadu u Studiu M i 25. maja u Beogradu na Kolarcu.


Kao što ste i obećali tokom prethodne posete našoj zemlji, krajem maja očekuje nas ponovno druženje sa vama. Šta je to što ste ovog puta pripremili za srpsku publiku?

 

Upravo tako, prošle godine smo rekli da ćemo se vratiti sa kompletnim programom i to ćemo i uraditi. Ove godine koncert se bazira, pre svega, na projektu „Reč putuje“. Uključićemo neke stare pesme, ali fokus će biti na repertoaru koji smo izveli sada u maju u Madridu. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim organizacijama Udruženje profesora španskog jezika Srbije, „Acción Cultural Española“ i Institutu Servantes u Beogradu, koji su omogućili moj dolazak.

 

Šta je prvo na šta pomislite kada je reč o našoj zemlji? Kakve utiske ste poneli nakon prve posete i šta je ono što vam se najviše dopalo?

 

U divnom sećanju su mi ostali ljudi, zemlja, druženje na fakultetima i sve što smo prošle godine radili. Ne bih mogao ništa da izdvojim jer je sve ostavilo jako veliki utisak, način na koji su nas ljudi prihvatili i doprineli tome da projekat dobije smisao... Imamo toliku želju da se vratimo.

 

Kako planirate da provedete slobodno vreme u našoj prestonici?

 

Da budem iskren, mnogo slobodnog vremena i nemamo, ali nešto će sigurno ostati za šetnju kraj Dunava i Save.

 

Uspešno se bavite glumom i muzikom, oprobali ste se i u režiji, a sada ste izdali i svoju prvu knjigu. Koju od ovih profesija smatrate svojom najvećom ljubavlju?

 

Ono što mi se najviše sviđa kod profesije kojom se bavim je upravo to što mogu de menjam likove, da se suočavam sa novim izazovima jer sam tu najkreativniji i rastem kao umetnik i čovek. Nadam se da ću sve ovo još dugo moći da kombinujem.

 

foto: promo

 

Serija "Seranovi" bila je jedna od najgledanijih na našim prostorima, a vas je srpska publika zavolela u ulozi Markosa Serana. Koliko vam ova uloga promenila život?

 

Da budem iskren, totalno! Moj život se preokrenuo kada je serija počela da se emituje. I, pogledaj, sada, nakon toliko godina, omogućava mi da putujem u druge zemlje i da sa publikom delim ono što radim. Nema veće sreće od ove.

 

Da li ste i koliko često u kontaktu sa ostatkom ekipe serije "Seranovi"?

 

Da, jako su mi dragi. Najviše viđam Viktora Elijasa (moj mlađi brat Gilje), koji, kao što znate, dolazi sa mnom, svira sintisajzer, a zajedno smo snimli i album. Takođe, često se čujem sa Belen Ruedom, Antoniom Resinesom, Veronikom Sanćes. Bili smo kao porodica i to večno traje.

 

Da li ste imali priliku da pogledate neku od epizoda srpske verzije serije "Seranovi" pod nazivom "Sinđelići"?

 

Ne, samo sam video slike i video klipove koje Dragana ili Jelena kače na društvene mreže... Bilo bi sjajno da jednom odem na snimanje!

 

Na koji način uspevate da uskladite privatne i poslovne obaveze?

 

Iskreno, jako teško jer nemam mnogo slobodnog vremena, ali kada ga imam trudim se da ga maksimalno iskoristim. Navikao sam se godinama da je ova profesija takva i da ne vredi frustrirati se oko toga... Najbolje je priključiti je svakodnevnom životu.

 

Imate li neostvarenih želja?

 

Da, mnogo. Da nastavim da radim van granica, kako onih fizičkih, tako i mojih ličnih. To je želja koja uvek živi u meni.

 

Na šta ste u životu najponosniji?

 

Zbog svega što uključuje, bez sumnje, to bi bio ceo projekat “Reč putuje”, koji ću prikazati 23. maja u Novom Sadu i 25. maja u Beogradu.

 

 

 

 

 

makonda-tracker