Životna priča

Tom Henks: Pravoslavac opčinjen svemirom (FOTO)

0
Oskarovac Tom Henks prolazio je kroz brojne bure koje je vešto koristio kako bi bolji izlazio iz svake situacije koju mu je život nametnuo, a danas dok se njegov film "Inferno" prikazuje u bioskopima, otkriva da su mu preostale još samo dve želje: da tumači lik Džejmsa Bonda i otputuje na Mesec.

 

Početak karijere

 

foto: Profimedia

Na filmu debitovao je 1979. u niskobudžetnom hororu He Knows You‘re Alone. Ubrzo nakon prvog angažmana, preselio se u Los Anđeles i nastavio da se prijavljuje na audicije i kastinge, da bi napokon dobio ulogu u pilot-epizodi producentske kuće ABC Bosom Buddies.

 

foto: Profimedia

Iako serija nikada nije imala veliku gledanost, njegov rad nije ostao neprimećen, pa je svojom glumom privukao pažnju mnogih, a posebno reditelja Rona Hauarda s kojim je 1984. godine radio na ostvarenju Splash, poznatoj romantičnoj komediji o sireni koja se zaljubljuje u čoveka.
 

Zbog toga ne postoji osoba koja ga ne obožava: Tom Henks priredio predivno iznenađenje fanovima (FOTO)

 

Serija Bosom Buddies imala je poseban značaj za Henksa jer je tu prvi put sreo svoju drugu suprugu, glumicu Ritu Vilson, s kojom se zbližio radeći na projektu Volonteri. Venčali su se 1987. godine, a Tom je pre toga prešao iz katoličke u njenu grčku, pravoslavnu veru.

Kao tinejdžer bio sam religiozni fanatik: katolik, mormon, nazarećanin, a jedno vreme čak sam se veoma zainteresovao da pređem u jevrejsku veru. E, onda sam odgledao film 'Odiseja' u svemiru 2001 i postao najglasniji pobunjenik protiv religije. Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao s njenom verom koja joj je veoma bitna.

 

Odlučio sam da se pokrstim i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu, ali to ne znači kako ne bih voleo da se otisnem i u vasionu. Obožavam da obilazim svemirske centre i planetarijume", otkrio je glumac koji je sa svojom drugom suprugom dobio dva sina, Čestera (27) i Trumana (24).

makonda-tracker