nepoznati detalji iz života

ZAŠTO SE UDALA U CRNOM I ZAŠTO NIJE SNIMILA NIJEDNU EKSPLICITNU SCENU? Sve što nismo znali o čuvenoj Sari Džesiki Parker

2

Danas atraktivna glumica nedavno je proslavila svoj 56. rođendan, a milioni njenih obožavalaca širom sveta složni su u tome da glumica izgleda bolje nego ikad

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Američka glumica, producentkinja i dizajnerka Sara Džesika Parker rođena je 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu u Ohaju.


Najpoznatija je po ulozi Keri Bredšo u planetarno popularnoj seriji „Seks i grad“ koja je emitovana od 1998. do 2004. godine. Za ovu ulogu osvojila je dve Emi nagrade i četiri Zlatna globusa. Godine 2008. snimljen je prvi deo, a 2010. drugi deo filma „Seks i grad“. U poslednjih nekoliko meseci spekulisalo se o nastavcima i snimanju novih epizoda, ali na žalost svih ljubitelja ove serije, čini se da od nastavaka, bar za sada, neće biti ništa.


Godine 1992. upoznala je glumca Metjua Broderika, a venčali su se u maju 1997. godine. Pet godina kasnije dobili su sina Džejmsa Vilkija. Uz pomoć surogat majke 2009. godine dobili su i bliznakinje Loretu i Tabitu.


Od 2009. godine porodica Parker-Broderik živi u Njujorku. Dosta vremena provode na seoskom imanju u Irskoj gde je Metju letovao kao dete. Metju i Sara slove za jedan od najskladnijih parova u Holivudu, međutim, tokom 2011. godine tabloidi su pisali o njenoj tajnoj vezi s kolegom Pirsom Brosnanom. Glumica nije komentarisala pisanje medija.


Džesika Parker vodi baletsku školu „The New York City Ballet“. Ambasador je UNICEF-a i jedan od najvećih donatora škola u Njujorku.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Čuvena Keri nedavno je napunila 56 godina, a ovo su detalji iz njenog života koje mnogi nisu znali.

 

SELIDBA

 

Scena je privlačila od malena te je učila balet i pevanje, a prvu ulogu imala je u brodvejskoj predstavi "The Innocents". Kako bi joj pomogli da ostvari karijeru kakvu želi, cela njena porodica se prvo preselila u Sinsinati, a zatim u Njujork.


PROMAŠAJI U KARIJERI


Premda da je igrala u velikom broju poznatih filmova, napravila je i nekoliko promašaja. Tako je između ostalog odbila ulogu u filmu "Zgodna žena" 1990. godine, koja je pripala Džuliji Roberts, a zatim je propustila priliku i da igra u "Četiri venčanja i sahrana", gde ju je zamenila Endi Mekdauel.


MNOGOBROJNA FAMILIJA


Parkerova je rođena u Nelsonvilu u malom gradu. Majka Barbara radila je u vrtiću, a otac joj je bio novinar. Ima ukupno sedmoro rođenih braće i sestara iz dva braka svojih roditelja.


BEZ SKIDANJA

 

Sara Džesika Parker je jedina od četiri glumice "Seks i grada", koja nije snimila ni jednu golišavu scenu u seriji. Ona je pri potpisivanju ugovora sa producentima tražila da se napravi klauzula koja će joj garantovati da neće morati da se skida pred kamerama.

 

NE UME SAMA DA SE ŠMINKA

 

Za razliku od crvenog tepiha kada izgleda tip-top, u privatnom životu Sara se nikada ne šminka. Jedan od razloga za to je i što sama ne ume da nanese šminku na lice.


BOGAT LJUBAVNI ŽIVOT

Pre nego što se udala za kolegu Metjua Broderika, Sara je važila veliku zavodnicu. Među njenim "trofejima" su Robert Dauni Džunior i prerano nastradali sin bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija, Džon Kenedi Mlađi.


SJP


Nakon što ga je godinama reklamirala noseći njegove cipele u seriji, španski dizajner obuće Manolo Blanik uzvratio je glumici uslugu. Naime, on je nazvao jedan model svojih cipela SJP, kako mediji često skraćeno zovu Saru Džesiku Parker.

 

ISTORIJA


Učestvovala je u emsiji "Who Do You Think You Are" na kanalu "Histori", kada je otkrivajući stablo svoje porodice saznala da je nena čukun-čukun baba Ester bila jedna od žena kojoj je suđeno za veštičarenje u Salemu. Glumici je laknulo kada je na kraju otkrila da je Ester osolobođena optužbi.

 

CRNA MLADA


Sara Džesika Parker se nije udala u beloj venčanici. Njena haljina na venčanju bila je crne boje, zato što je kako je sama kasnije izjavljivala "bio stid da se uda u beloj venčanici".

 


 

makonda-tracker