nije dugo čekala

„KOBI JE BIO HEROJ, ALI I SILOVATELJ“: Glumica razbesnela obožavaoce pokojnog košarkaša

7

Zvezda serije Zapadni svet oglasila se na Tviteru povodom smrti Kobija Brajanta porukom koju su mnogi ocenili kao neprimerenu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Proteklih dana cela planeta oplakuje tragičnu smrt legendarnog košarkaša Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta i njegove trinaestogodišnje ćerke Điane. Međutim, ima i onih koji smatraju da ne treba pričati samo o vrlinama slavnog sportiste.

 

Ono što se dogodilo je tragično. Srce mi je slomljeno zbog Kobijeve porodice. On je bio sportski heroj. Takođe je bio i silovatelj. I sve ove istine mogu da postoje istovremeno — napisala je glumica Evan Rejčel Vud na Tviteru.

 

Njen tvit privukao je mnogo pažnje, a ljudi je uglavnom osuđuju jer na ovakav način govori o Brajantu tako kratko nakon njegove smrti.

 

Dragi moji, ovo nije osuda, ali ni pohvala. Ovo je podsećanje na činjenicu da svako od nas ima različita osećanja, i postoji prostor u kojem svi zajedno možemo da žalimo, umesto da se svađamo — istakla je ona.

 

foto: Profimedia

Kobija Brajanta je 2003. godine za silovanje optužila radnica u jednom hotelu. On je odmah sazvao konferenciju za štampu na kojoj je priznao da je s njom imao odnose, ali je istakao da nije bilo prisile, a pored njega je sedela njegova supruga.

 

Ti si moja kičma. Ti si moj blagoslov. Ti si deo mog srca. Ti si vazduh koji dišem. Ti si najjača osoba koju poznajem i žao mi je što moraš da se nosiš s ovim i što naša porodila prolazi kroz ovo — rekao je tada košarkaš supruzi Vanesi.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

Kada je slučaj stigao do suda, sobarica je odbila da svedoči, pa je nakon godinu dana tužba odbačena. Ona je potom privatno tužila Brajanta i nagodila se s njim za nepoznatu sumu, a nagodba je podrazumevala da se košarkaš javno izvini, što je on i učinio, istakavši da je bio siguran da je seksualni odnos koji se između njih dogodio bio „obostrano dobrovoljan“.

 

 

makonda-tracker