Milica Todorović: Devojački salon u jarkim bojama

1
Pevačica Milica Todorović deli stan na Novom Beogradu sa starijom sestrom, manekenkom Jovanom, a njihovim životnim prostorom dominira nameštaj pastelnih nijansi i plišane igračke kao glavni ukras
Milica Todorović
Milica Todorović

Folk pevačica Milica Todorović, koja je prošle nedelje s pesmom Sa bilo kim imala zapažen nastup na Grand festivalu, svoj mir i delimičnu zamenu za topli dom u Kruševcu pronašla je u novobeogradskim blokovima, nadomak poznatih tržnih centara u kojima često šopinguje. U stanu od skoro osamdeset kvadrata, Milica ima spavaću sobu, dnevni boravak, terasu, kuhinju i kupatilo. Drugu spavaću sobu koristi njena rođena sestra Jovana,  manekenka i fotomodel, koja zbog profesionalnih obaveza prema modnoj agenciji Kristal više vremena provodi u prestonici kod svoje sestre nego kod roditelja. Inače, novi životni prostor dveju bliskih sestara primeren je godinama stanarki koje ga dele, odiše devojačkom radošću i bojama proleća.

Pre nešto više od godinu dana preselila sam se sa Zvezdare na Novi Beograd, a stan sam našla po preporuci. Jovana je više sa mnom u Beogradu zbog svojih obaveza prema manekenstvu, ali nam roditelji Jasmina i Milan, kao i mlađa sestra Anđela koja igra trbušni ples i stariji brat Vlada, često dolaze u posetu – priča Milica i naglašava da joj se stan u kojem živi veoma dopada. Mada je deo nameštaja već postojao kada se uselila, sve ono što je nedostajalo uredila je po svom ukusu, tako da svaki detalj u stanu talentovane pevačice u potpunosti odražava njen karakter.

Prostor je dobro iskorišćen, zbog čega je stan kojim dominiraju pastelne boje veoma funkcionalan. Zidovi su žuti, zeleni i u nijansi kajsije, a tepisi ljubičasti. Pošto je to bio odabir vlasnika, trudila sam se da i nameštaj biram tako da se svaki njegov komad složi s tim bojama. Zavese su u veseloj žutoj boji, pa mi se ponekad čini da ovde sve vrišti kao u televizijskom studiju. Imam mnogo plišanih igračaka i suvenira koje sam dobijala ili donosila s raznih putovanja. Nedavno sam iz Egipta donela nargile i posudu sa peskom u kojoj je, uz ime mog dečka, muzičkog producenta i kompozitora Radeta Kovačevića, ispisano i moje ime. Spavam sa plišanom gusenicom, a drage su mi i mnoge druge igračke koje često dobijam na poklon od obožavalaca. U spavaćoj sobi na natkasni pored kreveta čuvam nakit, cveće i omiljene knjige. Mada nisam mnogo ulagala u enterijer doma, svaki njegov detalj ima svoju jasnu namenu, što mi je najbitnije – kaže dvadesetogodišnja pevačica koja je svoj muzički talenat pokazala i u operi Emira Kusturice Vreme Cigana.

Iako s vremena na vreme angažujem kućnu pomoćnicu koja nam, kada smo Jovana i ja zatrpane obavezama, pomaže u sređivanju stana, trudim se da ipak, kada je reč o održavanju higijene, držim sve konce u svojim rukama. Nije mi strano ni kuvanje, koje sam morala da usavršim otkako sam pre pet godina počela samostalan život daleko od roditelja i toplog doma. Inače, ne volim da poredim stan u kojem trenutno živim sa porodičnom kućom u rodnom Kruševcu jer je reč o dva potpuno drugačija prostora koja u meni bude dijametralno suprotne osećaje. Kad sam kod roditelja, osećam se zaštićeno, bezbrižno i ušuškano, gotovo uvek nekako praznično, dok moj devojački stan razvija u meni osećaj odgovornosti i nekog novog života – iskrena je Milica koja za sada ne planira zajednički život sa dečkom Radetom Kovačevićem.

Još ne razmišljamo o tome. Iako dosta vremena provodimo zajedno, za sada svako uživa u svom stanu. Otkako sam se doselila na Novi Beograd, nisam imala zamerki na lokaciju. Blizu moje zgrade je izlaz na autoput koji me najbrže spaja s rodnim gradom, a s druge strane i do aerodroma, kao i matične Grand produkcije. Kad ponekad zapevam, komšije se ne bune – s osmehom zaključuje Milica.

 

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 233. broju magazina Story, devetog marta 2010. godine.

makonda-tracker