DETALJI

Neće pratiti trendove već poštuju tradiciju: Zlatar otkrio kakav prsten će dobiti na venčanju Megan Markl (FOTO)

0

Na venčanju britanskog princa Harija i Megan Markl u maju se očekuje da će se nastaviti kraljevska tradicija koja je počela pre 100 godina, upotrebom venčanog prstena od velškoga zlata.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta, prabaka princa Harija i majka aktualne kraljice Elizabete II, prva je nosila venčani prsten od zlata iz Walesa.

 

Njen primer je sledila sadašnja kraljica Elizabeta kada se udavala za princa Filipa 1947., a tradicija se nastavila i na venčanju princa Wilijama i Kejt  Midlton 2011. godine.

 

foto: Reuters / Darren Staples

Prema rečima Bena Robertsa, izvršnog direktora Clogau Gold of Walesa, retki zlatni prsten s velškim pečatom na kojemu je zmaj za Megan Markl će verovatno izraditi zlatar Wartski u Londonu, koji koristi zlato iz istog rudnika iz kog se raduje kraljevskim osobama.

 

foto: Profimedia

Isplivali novi detalji kraljevskog venčanja: Pola miliona evra koštaće samo frizura, šminka i haljina Megan Markl, a zbog jednog detalja biće prekršena dugogodišnja tradicija

 

Roberts je rekao da će prsten biti napravljen od žutog zlata koji će odgovarati njenom vereničkom prstenu koji je za zvezdu 'Suitsa' dizajnirao princ Hari koristeći dva dijamanta koja su pripadala njegovoj majci, princezi Dajani.

 

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker