ona diktira trendove

Srpkinja među najuticajnijima: Tamara Kalinić otkriva kako je postala jedna od najpopularnijih blogerki na svetu

0
Jedna od najpoznatijih modnih gurua, kojoj je blog Glam&glitter obezbedio ozbiljnu profesiju i doneo planetarnu internet slavu, otkrila je Duški Jovanić koliko smo spremni da jurimo za trendovima i da li se zbog toga treba izvinjavati.

 

Before fame

 

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on

 

Uvek sam sanjala o modi, ali mi je izgledala nedostižno. Potičem iz porodice farmaceuta, tako da sam i sama odabrala taj poziv. Moja majka uvek je pratila modu i kupovala časopise, a ja sam, kada bi ih ona pročitala, iz njih sekla omiljene slike i pravila kolaže, divila se raznim kampanjama, fotografiji, pamtila imena dizajnera i pratila njihov rad. Neko sam ko je rano navikao na promene jer se moja porodica preselila iz Sarajeva u Novi Sad kada mi je bilo tri godine, onda sam sa 18 odlučila da krenem put Engleske, tako da mi ni promena profesije nije pala teško. Bio je to veliki rizik, radila sam u apoteci i već sa 22 godine imala ozbiljan posao, a ipak podsvesno sam znala da to nije to. Radila sam sve dok jednog dana nisam odlučila da prihvatim izazov i od bloga probam da napravim ozbiljnu karijeru. I dalje sam na tom putu.

 

Moda i politika

 

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on

 

Mislim da su određeni politički događaji u poslednjih godinu dana zaista prodrmali svet. To se posebno osetilo u Velikoj Britaniji, nakon sto je na referendumu izglasan izlazak iz EU. Ja se ne bavim politikom, volim modu i lepotu, ali mi je jasno da je u današnje vreme neophodno biti osvešćen, imati zdravu glavu na ramenima i čvrsto stajati na zemlji. Zato se trudim da koristim društvene mreže kako bih motivisala ljude da ulažu u sebe i svoje znanje jer im to niko ne može oduzeti bez obzira na politički režim ili zemlju u kojoj žive. Moja poruka na majici bila bi: Granice ne postoje, osim ako ih sami ne postavimo, mislim da se ovaj slogan može primeniti i na feminizam i na trenutno popularnu političku temu o imigrantima.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

makonda-tracker