mini kurs lepote

Želite izgled holivudskih diva? Ovo su savršena uputstva profesionalnih šminkera

0

Kako da dvostruko bolje primenimo make-up proizvode koje već posedujemo, objašnjava nam dama zadužena za sjajni izgled legendarnih glumica najpoznatije filmske industrije.

 

merlin monro
merlin monrofoto: Profimedia

 

Poslužite se rumenilom umesto baze ili olovke za usne

 

Gal-Cizar je za ovaj trik saznala od svog kolege Roberta Salvatorea. "Blago nakvasite četkicu, a zatim je umočite u rumenilo i iskoristite ono što ste dobili kao bazu i za konturisanje usana - rumenilo će biti potpora vašem ružu tokom čitavog dana. "Ovo je i dalje najbolji od school trik koji postoji na tržištu"- objašnjava autorka duo rumenila napravljenog u ove svrhe.

 

Ruž možete umesto rumenila

 

Gal-Cizar insistira da svako može da primeni ovaj savet koristeći bilo koju boju ruža, s tim da postoji jedan savet za savršenu aplikaciju:"Nakon što nanesete ruž na usne, pritisnite ih jednu o drugu, a zatim kažiprstom i srednjim prstom vaše dominantne ruke pritisnite centar donje usne i tapkajte kako biste uzeli malo boje. Sledeće je da spojite ova dva prsta i prevučete boju preko vaših obraza. Za dalje konturisanje, nanesite sloj rumenila u prahu."

 

Face lifting uz pomoć sjaja

 

Gal-Cizar jedna je od prvih hemičara u domenu kozmetike koja je razvila sjaj za usne u kasnim sedamdesetim godinama; pre toga koristio se vazelin." Uzmite čistu četkicu od maskare,umočite je u bočicu sjaja za usne i začešljajte najviše delove vaših obrva ka gore. Taj potez će podići oko i pružiti iluziju podignutih jagodica. Svetlosni odsjaj će takođe učiniti da vaše oči zasijaju."

 

Lažirajte mladež na licu

 

Postoji razlog zbog kojih su mnoge glumice, a najpoznatiji je primer Merilin Monro, oslanjale na trik sa docrtavanjem mladeža. "Tada nisu postojali fileri koje sada primenjujemo, a asimetrija je brinula mnoge slavne dame."objašnjava Gal-Cizar. "Dobro pozicioniran mladež može da prevari oko toliko da izjednači postojeću asimetriju ili da odvuče pažnju na određeni privlačni deo."

 

 

Nastavak na sledećoj strani

makonda-tracker