ŠTA VI MISLITE?

Pre šminkanja je imala magični trik: Rutina i nega slavne Merilin Monro i 5 namirnica koje nije smela da jede

0

Merilin Monro je žena koja i godinama nakon smrti privlači pažnju, a brojne misterije oko nje će zauvek ostati nerazjašnjene.

foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Merilin Monro je definicija večne privlačnosti i holivudskog glamura, a njena rutina i izgled su odavno postali legenda. Nikad nijedna žena nije uspela da iskopira slavnu divu koja je sve što treba, imala urođeno.

 

Iako je preminula pre šest decenija, njen život je i dalje intrigantan, a informacija je i dalje jako malo. Verovatno ćemo ostati uskraćeni za sve misterije koje nas zanimaju.

Sačuvan je fizički artefakt koji tačno opisuje koji su aktuelni proizvodi stajali na Marilininoj šminkerskoj listi — od kojih su neki i danas dostupni za kupovinu. U muzeju šminke u Njuorku se čuva recept svakodnevne rutine za negu kože koju je Merilin prepisao mađarski dermatolog.

 

Vogue je takođe pisao o tome kako bi, nakon što bi svake večeri uranjala lice u činiju sa toplom vodom, prema Kegovim rečima, Monro spavala od pet do 10 sati u izuzetno širokom krevetu za jednu osobu, stisnuta ispod teškog jorgana.

- Nedeljom, koja je moj jedan dan potpuno slobodnog vremena, nekad mi treba dva sata da se probudim, uživajući u svakom poslednjem trenutku pospanosti - rekla je ona za časopis Pageant govoreći u svom okrepljujućem odmoru vikendom koji je zaslužan za uvek svež izgled.

 

Pet namirnica je bilo zabranjeno slavnoj Merilin, nije smela da jede čokoladu, ostrige, školjke, orahe i masline.

Da bi postigla odličan efekat, ona je ispod šminke nanosila debele slojeve vazelina ili obične bele kreme. Navodno je nanosila i maslinovo ulje koje je držala što dalje od sunca. Kao plavuša, protivila se preplanulosti.

 

 

makonda-tracker