vredi probati

SVE što vam treba za MEKANA I SVILENKASTA STOPALA: 6 prirodnih i JEFTINIH rešenja za ISPUCALE PETE

0

Ako imate problem sa ovom suvom i kožom koja vam predstavlja probleme, onda možete iskoristiti trikove koji će vam biti dobri saborci. 

foto: Shutterstock/NT_Studio
foto: Shutterstock/NT_Studio

Mnogi imaju iskustva sa ispucalim petama koje do tog stadijuma dolaze usled brojnih eksternih faktora. Svi posežu za brojim sastojcima i mehaničkim sredstvima kako bi se rešili ovog problema, ali zapravo ne treba da trošite mnogo novca kako bi se rešili ovog problema. 

 

Postoje jednostavni i prirodni načini borbe sa nelagodnostima koje donose ispucale pete.

 

  • Limun

 

Limunska kiselina je savršena za rešavanje problema ispucalih peta, zato je potrebno da potopite stopala u toplu vodu u koju treba da dodate limunov sok. Međutim, postoji još jedan način, a to je da direktno nanesete limunov sok na sive pete. 

 

  • Med

 

Ovaj prirodni sastojak ima brojna hidrirajuća i antibakterijska svojstva. Sve šta je potrebno, jeste da u lavor sipatre toplu vodu i jednu šolju meda. Zatim sve lepo sjedinite i potpite pete, pri čemu je potrebno da ih potopljene držite najmanje 20 minuta. Nakon toga izribajte pete i uklonite sve sa površine.

 

 

 

Ono šta je bitno jeste da u blenderu izblendate dve prezrele banane nakon čega ćete dobiti pastu odgovarajuće gustine. Sve to nanesite na čiste i osušene pete. Ostavite oko 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. nakon ovoga dobićete mekane i svilenkatse pete. 

 

  • Sirće

 

Sirće je odlično za pete, ali je neophodno da prvo sirće pomešate sa vodom i uljem za hidrataciju, jer ako ga direktno budete nanosili, može se desiti da ga dodatno isuši tu regiju. Neophodno je samo da pete potpite u ovu mešavinu isačekate da počne da deluje. 

 

1 / 3 Foto: Robert Przybysz/Shutterstock

 

  • Biljno ulje

 

Sva ulja su odlična za ispucale pete, ali biljno se najčešće koristi jer je najdostupnije. Dakle, prvo kamenom izribajte pete, a zatim ih namažite uljem i nakon toga nanesite čarape kada pođete na spavanje. Ujutru je neophodno opet izribati pete i lepo operite. 

 

  • Ovsena kaša

 

Ona je pored dobrih nutritivnih vrednosti i dobra za tretiranje ispucalih peta. Možete napraviti piling koji možete pomešati sa jojobinim uljem, a nakon toga namažite ga na pete i  ostavite 30 minuta. Nakon toga ćete dobiti hidrirana i uglađena stopala.

 

 

makonda-tracker