Jelena Jovičić: Ukradena lepota

Glumici Jeleni Jovičić nega lica i tela predstavlja istinsko zadovoljstvo, pa osim što kvalitetnim preparatima tretira svoju kožu, svoju vitku liniju održava masažama i fizičkim aktivnostima
0
1 / 4 Foto: Andreja Damnjanović

KOSA I NOKTI

- Već godinama idem u frizerski salon IF Image factory u Palmotićevoj ulici, a frizerka Daca je najbolji kolorista kojeg znam, pošto izvlači najbolje pramenove, uz to po normalnim cenama. Koristim najobičnije šampone, a pakovanje kupujem u salonu IF, gde se kosa neguje preparatima Wella. Kosu ne farbam, već samo izvlačim plave i smeđe pramenove i ponekad samo ofarbam koren. Ne volim da eksperimentišem sa bojom i dužinom kose, osim kada je posao u pitanju, mada u pozorištu nosim samo perike. Jednom u dva meseca idem na manikir i pedikir, a u međuvremenu sama održavam ruke i stopala kremama i pilingom. Najviše volim srednju ili kratku dužinu noktiju sa crvenim lakom ili frenč manikirom.

LICE

- Imam suvu kožu sa masnijom T zonom. Higijena mi je na prvom mestu, tako da se ujutro obavezno umivam toplom i hladnom vodom, zatim nanosim hidratantnu kremu, a leti obavezno onu sa zaštitinim faktorom 20. Dugo sam koristila kreme La Prairie, koje su bez konkurencije, ali ih se moja koža malo zasitila pa sam prešla na Vichy Nutriologie i Biotherm Skin Vivo. Uveče je obavezno čišćenje mlekom i losionom, stavljanje antirid gel La Prairie cellular revitalizing eye gel i nutritivne kreme za lice i dekolte. Jednom nedeljno praktikujem piling lica, a redovno idem na mezoterapije bez igala i čišćenje enzimima Dr. Murad. Moj dnevni make - up sastoji se od korektora ili blagog tena, maskare Maybelline Volum Exspress i labela. Za večernje izlaske volim da istaknem oči senkama Pupa ili usne mat karminima Dior ili L'Oreal. Koristim rumenilo Bourjois ili Dior, a od pudera Maybelline Afinitone ili L'Oreal.

TELO

- Trudim se da koristim kupke i sapune sa 5,5 ph vrednostima. Važno je da mi se miris dopadne, a trenutno koristim Dove kupku. Mada volim da vežbam, mesecima nisam išla na jazz balet zbog obaveza, a obožavam i relaks masaže i masaže lica. Jednom do dva puta godišnje idem na serijal anticelulit masaža, kao i na LPG tretmane. Vichy ima odlične gelove za tretiranje celulita i oni mi najviše odgovaraju. Iako sam plavuša, volim jake note parfema, za zimu Angel by Thiery Mugleur, a za leto L` de Lolita Lempicka sa mirisom vanile, karamela, kedra, cimeta, lotosa i maline.

Jelena Kulović

makonda-tracker