Šta zaista pomaže kod crvenila i rozacee?

8
Sve koji imaju crvenilo kože, bilo da je uzrok rozacea, akne ili iritacija, sigurno će obradovati činjenica da je konačno, posle gotovo dve decenije, sada tu krema SkinMedica Rednes Releif CalmPlex koja dokazano deluje na uzroke crvenila

Crvenilo kože može biti akutno, kao posledica izlaganja suncu, visoke temperature, vežbanja ili iritacija nakon nekog kozmetskog tretmana (mikrodermoabrazije ili hemijskog pilinga, na primer). Hronično crvenilo posledica je stanja kože kao što su rozacea, akne, kontaktni dermatitis ili neka infekcija.

Rozacea je najčešći uzrok hroničnog crvenila na licu, koja je dermatološki bila tretirana uglavnom kortikosteroidima, antiinflamatorima i vazokonstriktorima koji skupljaju krvne sudove i privremeno smanjuju dopremanje krvi u obraze. U kozmetici se na nju delovalo antiinflamatornim sastojcima ili kamuflažnim kremama.

SkinMedica CalmPlex krema rezultat je dugogodišnjih biohemijskih istraživanja i prvi značajniji prodor u tretiranju crvenila nakon gotovo dve decenije bez pomaka. Sadrži CalmPlex™ (4-Ethoxybenzaldehyde), patentiran sastojak koji deluje tako što sprečava akutno ili hronično crvenilo, delujući na uzroke i mehanizme njegovog nastanka crvenila: sprečava aktiviranje inflamatornih medijatora, naročito prostaglandina E2 za koji se pokazalo da je broj jedan uzročnik crvenila.

CalmPlex ima još jedan dodatni i za osobe s crvenilom bilo kog uzroka, važan segment dejstva, smanjuje post-Inflamatornu hiperpigmentaciju kože. Tu su još i nianciamid, skvalen i ulje jojobe, koji poboljšavaju barijernu, zaštitnu funkciju kože.

makonda-tracker