par saveta za dame

NE SNALAZITE SE BAŠ NAJBOLJE NA ŠTIKLAMA? 6 trikova kako da hodate graciozno i zavodljivo

0

Hod na visokim potpeticama mnogim damama ume da zada glavobolju, pa radije biraju ravnu obuću, ali postoje saveti uz koje ga možete savladati.

visoke štikle
visoke štiklefoto: Profimedia

Kad je Merilin Monro izjavila: "Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet", ta rečenica je postala jedna od njenih najpoznatijih.

 

Ipak, hod na visokim potpeticama nije baš tako jednostavan i mnogim ženama zadaje glavobolju. Ako ste i vi među njima, u nastavku otkrijte 6 trikova pomoću kojih ćete ga vrlo jednostavno savladati.

 

1. Oslonite se na petu pa na prste

 

Kad hodamo u ravnim cipelama, uglavnom celo stopalo odjednom spuštamo na tle. Međutim, to izbegavajte kada nosite visoke potpetice i prvo spuštajte petu, a potom prste. Tako će hod izgledati prirodnije i nećete delovati nezgrapno.

 

2. Usporite i pravite manje korake

 

Kad ste u štiklama - ne žurite! Opustite svoje telo i sitnim koracima lagano koračajte napred. Pritom sledite ritam svojih bokova, pravilno raspodelite težinu i izgledaćete neverovatno graciozno. I seksi!

 

3. Blago se nagnite unatrag

 

Hod u štiklama često dovodi do nepravilnog držanja tela. Kako biste to popravile, pri hodu se blago nagnite unatrag. Tako ćete pravilno raspodeliti opterećenje i to će se pozitivno odraziti na vaše korake.

 

 

4. Zamislite da koračate po ravnoj liniji

 

Uz ovaj jednostavan trik vaš će hod u trenu postati elegantniji i prefinjeniji. I nikako ne zaboravite da gledate ispred sebe. 

 

5. Uvek odišite samopouzdanjem

 

Samopouzdanje je ključ uspeha u svemu, pa tako i u hodanju na visokim potpeticama. Zato, dok hodate u njima, zamislite da ste najlepša žena na svetu i ni slučajno ne skidajte osmeh s lica. Verovali ili ne, ali to će uticati i na hod.

 

6. Pripazite na visinu potpetica

 

Koliko god vam se svidele, cipele koje imaju prevelike potpetice loš su izbor za željeni graciozni hod. Ne kažemo da nije moguće dobro hodati u njima, ali za to je potrebno puno, puno vežbe.

 

makonda-tracker