KRIJU PRAVE RAZLOGE

Obratite pažnju: Ovo su lažni muški izgovori za raskid veze

0
Kada je u pitanju raskid veze, muškarci izbegavaju direktan razgovor i sakrivaju prave razloge izlaska iz ljubavnog gnezda.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada muškarci raskidaju, žele izbeći dramu i često biraju izgovore kojima ne žele povrediti partnerku. Jedno britansko istraživanje u kojem su učestvovali slobodni muškarci stariji od 35 godina i s više od pet ljubavnih veza iza sebe, otkrilo je njihove najčešće izgovore za raskid koji nisu imali nikakve veze s istinom.

 

1. Nisam spreman za vezu.

 

Ovo može biti opravdan izgovor o nespremnosti za ozbiljnu veze jedino kada faza kratkotrajnih druženja ne preraste u nešto ozbiljnije. Međutim, izjaviti ovo nakon što ste mesece proveli u razmeni najintimnijih trenutaka ne drži vodu. Muškarci s ovim izgovorom često potvrđuju svoju neozbiljnost i nespremnost da se vežu. Stručnjaci kažu da takvog muškarca treba pustiti da ode jer nema smisla ulagati trud u vezu ako je on još uvek u fazi traženja sebe. Vaš odnos njemu je bio zabava, a izgovor o nespremnosti za vezu 44 posto muškaraca iskoristilo je kao za sebe najbezbolniju opciju raskida.

 

Poželeće vas odmah: 5 saveta kako da ga osvojite porukama
 

2. Zaslužuješ bolje od onog što ti ja mogu pružiti.

 

Kako bi iz veze izašli čistog obraza, muškarci su spremni sebe staviti u poziciju žrtve pa će tako kao izgovor za raskid istaknuti kako oni partnerki ne mogu pružiti onoliko koliko zaista zaslužuje. Situaciju raskida preokreću u priliku za novi početak voljene s drugim partnerom, a ovakav način bira 32 posto muškaraca.

 

Ako se nije ohladila, o čemu je reč: 5 razloga zašto u vašem krevetu više nema akcije
 

3. Problem je u meni, ti si savršena.

 

Sposobnost da izmigolje iz veze bez prevelike drame muškarcima itekako ide od ruke posebno kada nonšalantno krivicu preuzimaju na svoja leđa. Naravno, tu se pre svega radi o stvaranju prividnog osećaja sigurnosti u nameri da svoju partnerku ne povrede. Izgovor "ti si super, ali ja te nisam vredan" lažni je izgovor s kojim je čak 24 posto muškaraca okončalo vezu.

 

Raskid je neizbežan: 4 situacije u kojima ni ljubav ne pomaže


 

makonda-tracker