Dostupni na poslu

Antistres terapija za bateriju vašeg telefona: Da li ste i vi sve vreme pogrešno punili telefon?

0
Kako kažu iz jedne kompanije koja proizvodi baterije, baterije su osetljive na "stres" kojem ih izlažemo i kako bi se taj stres umanjio, oni daju najbolja uputstva za punjenje telefona i održavanje zdravlja baterije...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada se telefon napuni do kraja, odmah izvadite punjač iz utičnice

 

Dugoročno gledano, ako vaš telefon ostane uštekan nakon što se napuni do kraja, kao što je to često slučaj kada punite bateriju preko noći, to je za vašu bateriju loše. Naime kada se uređaj napuni do kraja, on nastavlja da crpi struju kako bi ostao na 100 posto što predstavlja veliki stres za bateriju, postepeno uništavajući hemiju koju sadrži. Savet je ištekati punjač čim se telefon do kraja napuni.

 

Pokušajte da nikada ne napunite telefon do kraja

 

Litijum-jonske baterije ne moraju da se pune do kraja, a to čak nije niti poželjno.Naravno, bolje je ne napuniti bateriju do kraja jer visoki napon napreže bateriju. Ovo se možda čini kontraintuitivno ako želite da bateriju zadržite punom ceo dan, međutim samo stavite telefon na punjenje tokom dana kada god stignete i sve će biti u redu.

 

Odmah nakon famozne Ctrl+Alt+Del: Važna prečica na tastaturi koju morate da znate!

 

Uštekajte telefon u struju kada god možete

 

Ispada da su baterije u našim smartfonima srećnije kada ih punimo malo pomalo tokom dana umesto jednom. Punjenje telefona kada ostane bez 10 posto baterije je idealno, ali za većinu korisnika nije praktično i zato ga je najbolje puniti kada god stignete.

 

Zadržite telefon hladnim tokom punjenja

 

Baterije u pametnim telefonima su osetljive i sam Epl korisnicima preporučuje da je najbolje da sa telefona sklone sve vrste maski i gelova kada se pune. Ako primetite da se uređaj značajnije ugreje prilikom punjenja, odmah skinite sve dodatke koje imate za njega.

makonda-tracker