ima ogromnu moć

Može da vam napravi ZBRKU OD ŽIVOTA ili apsolutnu HARMONIJU: Šta je povratak Saturna i kako utiče na nas?

0

Ovaj astrološki događaj spada u najuticajnije i veoma je važan za svakodnevni život

Povratak Saturna je važan astrološki događaj
Povratak Saturna je važan astrološki događajfoto: vectorfusionart/Shutterstock

Fenomen poznat u astrologiji kao povratak Saturna dešava se kada Saturn dostigne tačan položaj – u znaku i stepenu – u kakvom je bio u trenutku vašeg rođenja.


Verovatno ćete osetiti njegovu energiju i pre nego što dostigne tačan stepen, a ovaj proces počinje čim Saturn pređe u vaš natalni znak Saturna. Astrolozi kažu da se on tada snažno oseća i da je nemoguće poreći prisustvo ove planete u životu i njen uticaj.


Taj povratak doživljava se svaki put kada se planeta na nebu nađe na tačnom mestu na kom je bila kad ste došli na svet. Na primer, solarni povratak doživljavamo na rođendan, kada Sunce dostigne stepen u kom je bilo na dan našeg rođenja.


Međutim, za razliku od solarnog povratka, kada dobijemo pažnju, poklone i čestitke, povratak Saturna pokreće teme koje su... pa, saturnovske!

 

Povratak Saturna u svim horoskopskim znakovima donosi zanimljive obrte
Povratak Saturna u svim horoskopskim znakovima donosi zanimljive obrtefoto: AstroStar, Shutterstock

Kada se u sve uključi ova planeta, važno je pozabaviti se odgovornostima, pravilima, zabranama, obavezama, izazovima i lekcijama u životu, ponekad i vrlo, vrlo teškima. To je kao kosmički povratak "gospodara karme", kažu astrolozi.


Šta mogu da očekujem tokom povratka Saturna?

 

  • Saturn u Ovnu/Saturn u 1. kući

 

Kao kardinalni i vatreni znak Zodijaka, Ovan se povezuje s pionirima u nečemu, novim počecima. Zato će neko ko ima Saturna u Ovnu verovatno krenuti novim i sopstvenim putem, insistirati na svojoj nezavisnosti, a saturnovski principi će ga naterati da uspori, dobro proceni, razmisli temeljno o stvarima.

 

  • Saturn u Biku/Saturn u 2. kući

 

Pred fizičkih stvari, poput novca i materijalnosti, Bik se odnosi i na ideje, principe i ljude koji su vam najvažniji.

 

Sada je Saturn stabilan u ovom znaku, to znači da dobijate unutrašnje alate za određivanje resursa, i za sebe i za druge. Mogli biste da otkrijete da ste previše vezani za stvari ili za ljude i da odatle crpite samopoizdanje. Štaviše, možete da shvatite da svoje samopoštovanje temeljite na svom bankovnom računu.

 

  • Saturn u Blizancima/Saturn u 3. kući

 

Blizanci su poznati po ljubavi prema komunikaciji, zahvaljujući čemu su uvek u toku sa informacijama (pai tračevima), različitim gledištima i načinima istraživanja.


Kada je nekome natalni Saturn u Blizancima, može da oseti njegov ograničavajući uticaj na samoizražavanje. Tada biste mogli da koristite činjenice više nego osećanja, a problemi lako mogu da vas preplave.

 

Nekada povratak Saturna podrazumeva sudar različitih osobina
Nekada povratak Saturna podrazumeva sudar različitih osobinafoto: Tikhonova Yana/Shutterstock
  • Saturn u Raku/Saturn u 4. kući

 

Rak se povezuje s majčinskom energijom i domom, a sa Saturnovim prisustvom u Raku doći će do sukova između želje za negom i potrebe za nekom strukturom.


Rak uvek želi da pokrene emocionalnu vezu s drugima, ali ćete u potrazi za time možda prekoračiti tuđe granice, pa bi oni zauzvrat mogli i da pogaze vaše.

 

  • Saturn u Lavu/Saturn u 5. kući

 

Energija Lava je sva u bujnosti, ekspresiji i razigranosti, a ovaj znak poziva sve da se okupe oko njega i slušaju njegovu zanimljivu priču diveći mu se.
Kada se to spoji sa strogom i marljivom upornošću Saturna, može biti teško.


Lav živi da bi zabavljao, a zbog Saturna može da se uzdržava od toga da deli svoj rad s drugima osim ako veruje da je savršen. Kao što znamo, savršenstvo je nedostižno i onda stižu problemi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker