Astrološke prognoze do 28. novembra

Pritisak dolazi sa svih strana, i širi se na svim poljima: Tek vikend donosi spokoj, i to OVAKO

0
Sedmice koje su prethodile mnogima su otvorile vrata za unutrašnje promene (Sunce u Škorpiji). Oni koji su želeli da napreduju, da se menjaju i prihvate nešto novo, uprkos mnogim protočnim aspektima, mogli su imati određene strahove, brige i okolnosti koje su se nametale, kao znak da je vreme promenama...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Međutim, bilo je i onih koji su kroz ovaj period laganije prošli, ali zato bi sada ovu sedmicu mogli da osete kao jedan veliki pritisak koji dolazi sa svih strana i širi se na svim poljima. Sunce već prvog dana menja znak, a prvi aspekt koji pravi je kvadrat između Meseca i Sunca i to preko 29-tih stepenova Škorpije i Lava. To može izazvati neki sukob u partnerskim odnosima ili nemir na emotivnom planu. Mentalni i emotivni nivo sada su u neskladu.

 

Ovaj aspekt ne traje dugo, pa ovo može biti samo susret sa nekom neprijatnom osobom ili razgovor u kojem se nećete dobro osećati. Budite oprezni u vožnji jer poslednji stepenovi sa sobom uvek nose određeni rizik. Ovog dana posebno su ugrožene osobe koje se nalaze na vodećim pozicijama. Budite umereni u poročnim navikama.

 

A na kraju dana Sunce konačno menja znak, a sa njim se menja i raspoloženje. Merkur će imati egzaktan sekstil sa Jupiterom, a Sunce ulazi u Jupiterov znak Strelca, pa je ovo izuzetno dobar dan za dogovore, pregovore i planove za buduće poslove. Neki će biti megalomani i poželeti mnogo toga, ali ipak, ne dozvolite da vas ponese atmosfera i fokusirajte se na ono što ste dugo želeli.

 

Sada vam se pruža mogućnost da napredujete, da se mentalno uzdignete i usavršite. Mesec kroz znak Device od svake romantične atmosfere pravi "dobar posao", pa zato iskoristite ovaj dan za sve poslovne poduhvate, sastanke i pregovore jer sledećeg dana Mesec menja znak, a ni Merkur više neće biti tako bezbrižan.

 

Nedeljni horoskop: Šta vam zvezde predviđaju u periodu od 18. do 25. novembra

 

Sreda vam može doneti brige, stare račune na naplatu ili ozbiljne i naporne razgovore (Merkur konjunkcija Saturn). Mesečev tranzit kroz znak Vage utiče na sukobe u odnosima, jer znak harmonije i balansa želi da svakog učini zadovoljnim i srećnim... ali to nekad nije baš tako jednostavno. Potrudite se tih dana da balans napravite u sebi, jer je harmonija koja dolazi iz vašeg unutrašnjeg bića najvažnija.

 

Kad ovladate sobom i svojim mirom, vrlo lako ćete i svuda oko sebe širiti tu energiju. Ukoliko budete imali poteškoće u komunikaciji, sa tehnikom ili malim aparatima (Merkur konjunkcija Saturn), nemojte previše trošiti vreme na popravljanje i osposobljavanje istih, već se fokusirajte na važnije stvari. A u četvrtak Jupiter pravi egzaktan kvadrat sa Plutonom, pa će se mnoga religijska, filozofska i moralna mišljenja naći u sukobu.

 

Ovaj aspekt dosta radi na mundanom nivou, pa će se u javnosti dosta govoriti o rešavanju starih sukoba promenom iz korena (Pluton u Jarcu). Ali ta rešavanja neće uroditi plodom i od rešenja će ostati samo sukobi (Jupiter kvadrat Pluton). Propagiraće se nemir i iskorenjivanje problema oružanim sukobima.

 

( Izvor: Profesionalnaastrologija.com )
makonda-tracker