Humanitarna akcija: Kuća za šampiona

0
Nenad Radanović, skromni dvadesetogodišnjak iz Novog Pazara, godinama ostvaruje zapažene rezultate u oblasti atletike, kako na lokalnom, regionalnom, tako i na državnom i međunarodnom nivou.

Krajem 2007. godine otpočeo je profesionalnu karijeru atletičara i do danas ponosni je vlasnik 80-ak medalja, 15-ak pehara kao i niza sličnih nagrada sa već pomenutih državnih i međunarodnih takmičenja.

U proteklih pet godina ponosno brani boje svoje zemlje, naime član je atletske reprezentacije Srbije. Ovaj talentovani mladić u više navrata osvajao je titulu prvaka države, titulu vicešampiona kupa Evrope za klubove, bio je učesnik Evropskog prvenstva, pobednik je niza takmičenja u Beogradu i mnogim gradovima Srbije.



Ono što predstavlja veliku prepreku u daljem nastavku profesionalne karijere i još boljim rezultatima jeste činjenica da Nenad, zajedno sa majkom i dekom, živi u zaista lošim, neadekvatnim uslovima u trošnoj, oronuloj kući u Deževi. Nedostatak osnovnih sredstava za život ogromna su prepreka za ovog mladića koji je svakako ne samo ponos Novog Pazara, već i cele Srbije.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji koja je pokrenuta radi prikupljanja novčanih sredstava Nenad će uskoro uz pomoć humanih ljudi dobiti novi dom.


- Pre svega bih se zahvalio Bogu koji je sve ljude dobre volje poslao da mi pomognu. Zahvalio bih se svim medijima koji su pisali o mojoj situaciji i svim televizijama. Zahvalio bih se svim ljudima koji su mi pomogli, a posebno treneru Aleksandru Stanojeviću i golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću. Nadam se da će se nastaviti akcija kao i do sada, i da ću za dva meseca moći da se uselim u novi dom.



Da napomenemo, hmanitarnu akciju za pomoć mladom atletičaru Nenadu Radanoviću pomogli su:

- TRENER Aleksandar Stanojević
- GOLMAN partizana Vladimir Stojković
- TRENER Goran Stavanović
- Opština Novi Pazar
- Opština Ivanjica
- Salon nameštaja ''Dasa''.


U planu je da se održi humanitarna utakmica FK Crvena zvezda - OFK Ras 9 SEPTEMBRA u Deževi i humanitarni koncert gde će učešće uzeti naši poznati muzičari.

Ovim putem upućujemo javni apel svim humanim ljudima dobre volje koji su spremni da podrže akciju izgradnje kuće za ovog skromnog, talentovanog mladića koji će, bez ikakve sumnje, i u budućnosti ostvarivati sjajne rezultate. Nadamo se da će se akcija za Nenada nastaviti i da će on dobiti sve neophodne uslove za život.

Od javnih ličnosti, na ovom humanitarnom događaju pojaviće se Milan Dinčić Dinča, Stevan Anđelković, glumac Nenad Maričić i Nikola Hadži Nikolić iz grupe 357.



RAČUN ZA POMOĆ:

Nenad Radanovic, Banka Intesa, 160-5300101170855-07

makonda-tracker