icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

100% prirodno

Najbolji čaj za čišćenje jetre: Domaće sredstvo za DETOKSIKACIJU, jači imunitet i prevenciju mnogih bolesti (RECEPT)

Kako izbaciti otrove i druge štetne materije iz jetre? 

foto: LightField Studios/Shutterstock
foto: LightField Studios/Shutterstock

Jetra u organizmu obavlja više od 500 funkcija za održavanje normalnog i zdravog tela, uključujući apsorpciju hranljivih materija iz hrane i uklanjanje štetnih supstanci, poput toksina.


Kako su pokazala neka istraživanja, savremeni čovek je izložen štetnim hemikalijama znatno više nego njegovi preci: svakodnevno ljudski organizam napada oko 700.000 hemikalija iz različitih izvora!

 

Budući da je jetra jedan od malo drenažnih puteva u organizmu i da ona nepretano čisti i filtrira krv, uklanja štetne otrove, hormone i teške metale, a uz to proizvodi žuč, koja pomaže u varenju i apsorbovanju nutrijenata i omogućava normalnu detoksikaciju.


Ako količina toksina kojima smo izloženi premašuje količinu koja se eliminiše, otrovi se nakupljaju u telu, što povećava upalu u narušava normalnu funkciju. Zato se javljaju brojni simptomi, uključujući umor, vrtoglavicu i bolove.


Pored pravilne i zdrave ishrane, od pomoći su biljni čajevi za detoksikaciju, koji pomažu u čišćenju jetre, a najpoznatija je ova domaća mešavina.

 

Čaj
foto: Makistock/Shutterstock

Sastojci:

 

 

Priprema


Stavite vodu da provri, pa odmah smanjite temperaturu na nisku i dodajte sve sastojke, pa pustite da se krčka oko 10 minuta.


Sklonite s vatre, ostavite da odstoji poklopljeno oko pet minuta, pa procedite i pijte toplo.


Kako deluje ovaj čaj?


Čičak i maslačak poznati su po tome što poboljšavaju rad jetre stimulišući proizvodnju žuči, vro važnu za uklanjanje toksina. Hibiskus i šipak obiluju antioksidansima i vitaminom C, koji jača imuni sistem i štiti jetru i, uopštte, telo od slobodnih radikala. Cimet pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi i ima antioksidativno i antiinflamatorno svojstvo, dok je filtrirana voda važna jer se filtririanjem iz nje izbacuju štetne materije.