Gastro

Prokelj - vitaminska loptica

0
Plodovi ove biljke izuzetno su zdravi, gotovo da ne sadrže kalorije, poboljšavaju opšte stanje organizma, pospešuju rad creva, ublažavaju nesanicu i sprečavaju nastanak osteoporoze i sličnih oboljenja
Foto: Shutterstock, Profimedia
Foto: Shutterstock, Profimedia
Prokelj je povrtarska biljka iz porodice kupusnjača, u koju se svrstavaju još kupus, kelj i karfiol. Drugi naziv za ovo izuzetno zdravo povrće glasi kelj pupčar. Izgledom podseća na umanjene glavice kupusa i specifičan je zbog toga što poseduje gotovo sve osim kalorija. Ukusan je i hranljiv, i poželjno je da što češće bude na našoj trpezi. U njemu su uživali antički narodi, a danas je poznat kao namirnica koja organizam čisti od štetnih sastojaka.


SVEŽ I SMRZNUT


MINERALNA BOMBA


JAČA IMUNITET


ČUVA OČI


RECEPT:


Pečeni prokelj s pečurkama



















Holivudska glumica Ris Viderspun


PIŠE: Stefan Tošović


makonda-tracker