Prikaz srpske kuhinje iz ugla stručnjaka

Džejmi Oliver: Stanovnici Srbije poštuju svoju tradiciju

0
Najpoznatiji kuvar na svetu Džejmi Oliver predstavio je u svom blogu srpsku kuhinju, ali i mesta koja vredi posetiti. Pročitajte njegovo mišljenje pa procenite da li je u pravu
Džejmi Oliver, foto: Profimedia
Džejmi Oliver, foto: Profimedia
Stanovnici Srbije poštuju svoju tradiciju, i ako ne računamo kafu i pivo, većina njih jede tri obroka dnevno: doručak, ručak i večeru.


Meni skoro svaka kafana u Srbiji sadrži veliki izbor mesa

svako jelo posebno kako bismo vam olakšali.

Srbi su pravi Evropljani: kajganu, tost sa margarinom i pekmezom, kafu. Jedino što jedu drugačije su domaća pavlaka i kobasica.

supa kao predjelo

potrebno je napomenuti da postoje dve vrste: obična supa (obično je od govedine ili piletine sa rezancima) i čorba – što je supa sa zaprškom.

pljeskavica (meso za hamburger servirano sa lukom i krompirom), ćevapi (mleveno meso na žaru u obliku štapića ili valjaka obično servirano sa lukom i hlebom), đuveč (balkanski ratatuj sa svinjetinom) i Karađorđeva šnicla (pohovani kotlet).

podvarka sa slaninom, pasulja, mućkalice, pečenja.


Niko ne može ostati ravnodušan na ovo piće koja sadrži 45-50 % alkohola.

Marke Lav i Jelen nude veliki izbor jeftinog piva koje se može naći u svim kafićima i prodavnicama.

Na osnovu mišljenju eksperata, napravili smo listu 3 najbolja restorana u kojima možete probati autentična srpska jela.


Zlatno burence Šta više poželeti za savršen obrok?

Korčagin daje nam za pravo da tvrdimo da je ovo najprijatnija kafana u Beogradu.

Dva jelena Smešteno u boemskoj ulici Skadarlija,

Od 1867. godine recepti se pažljivo čuvaju za sve goste Dva jelena

Pokušali smo da objasnimo kako ceo sistem funkcioniše, i kako da se sjajno provedete uživajući u ukusnoj srpskoj hrani i piću.
makonda-tracker