Gastro

Kumkvat – vitaminska bomba

0
Ova tropska voćka liči na pomorandžu, od koje se razlikuje po tome što se jede zajedno s korom i ima kiseliji ukus. Pored toga što osvežava, bogata je hranljivim tvarima koje jačaju imunitet i pomažu u prevenciji kancerogenih oboljenja
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
latinski naziv Fortunella japonica dobio je po engleskom botaničaru Robertu Fortunu


mala pomo randža kineska zlatna pomorandža U kineskom jeziku kumkvat se naziva i džin-džu daj prijatelju poklon

KISELO OSVEŽENJE

Kora mu je meka i jestiva i po tome se kumkvat razlikuje od drugih voćki iz svoje porodice.

BILJKA ZA POKLON

nagami, marumi, meiva i hongkonški divlji kumkvat bonsai

dobro ga operite kako biste uklonili eventualne ostatke hemijskih preparata

BOGAT VITAMINIMA

jača imunitet, a štiti i od prehlade, gripa, kao i drugih uobičajenih infekcija.

tu su i zdrave omega 3 i omega 6 masne kiseline koje imaju veliki značaj za zdravlje kardiovaskularnog sistema.



Džet Li

Džet Li na svojoj trpezi redovno ima činiju kumkvata



Kolačići s kumkvatima

Sastojci:

Broj osoba:

Cena:

Vreme pripreme:

Piše: Stefan Tošović
makonda-tracker