icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte već danas

SAMO ISPRATITE PAR KORAKA: Trikovi uz koje uštipci neće biti masni

Podeli:

Uštipci su nezaobilazni na gotovo svakoj srpskoj trpezi, a pratite par saveta uz koje oni neće biti premasni, već još ukusniji

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svi obožavamo uštipke!

 

Omiljeni su za doručak ili večeru, bilo u slanoj ili slatkoj varijanti, uz razne dodatke i priloge, a nije ih teško ni napraviti. Ipak, ono što se mnogima kod uštipaka ne dopada jeste slučaj kada su isuviše masni.

 

Međutim, i to možete izbeći.

 

Važno je ispratiti nekolicinu koraka uz koje ćete izbeći premastan obrok.

 

  • Brašno prosejte više puta.
  • Koristite prašak za pecivo ili sodu bikarbonu, ali ih prosejte zajedno s brašnom.
  • Sodu ili prašak nemojte dodavati direktno u jaja.
  • Ulje zagrejte dobro kako testo ne bi upilo višak masnoće.
  • Ne preterujte s uljem, ali ga nikako ne stavljajte premalo jer time ništa niste postigli.
  • Tanjir obložite papirnim ubrusom i salvetom, pa tek onda ređajte uštipke kada su isprženi.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...