neodoljivo kremasta

Brza torta od jagoda i piškota: Pravi se za 15 minuta, a svaki zalogaj je pravi raj za nepca (RECEPT)

0

Iskoristite dok još ima slatkih crvenih plodova - jagoda 

foto: Instagram
foto: Instagram

Ukoliko tragate za idealnom poslasticom sa jagodama koja vam neće oduzeti mnogo vremena na pravom ste mestu. 

 

Sve što vam treba je 15 minta vremena i kremasta torta biće spremna za goste, a i domaći će biti oduševljeni.

 

Idealna je u prolećnim danima kada ima svežih jagoda, jer upravo one su te koje joj daju neodoljiv ukus.

 

 

Potrebno je:

 

  • 1 pakovanje piškota
  • malo mleka
  • 2 slatke pavlake 
  • 200 g šećera
  • 2 kesice šlaga
  • 600 g jagoda
Recept za brzinsku tortu sa jagodama
Recept za brzinsku tortu sa jagodama foto: Profimedia

Priprema:

 

Pripremite pleh ili tacnu na kojoj ćete ređati sve što je receptom predviđeno. Poređajte jedan red piškota, pa prelijte sa malo mleka. U posudu sipajte kiselu pavlaku i 200 g šećera, pa izmešajte tako da se šećer skroz istopi.

 

U drugu posudu umutite šlag. Jagode dobro operite i očistite od peteljki. Ako su mnogo krupne isecite na pola ili na četvrtinu.

 

Ređajte: piškote, fil sa pavlakom, jagode, šlag, piškote, fil sa pavlakom, jagode i završite šlagom.

 

Ceo postupak pripreme ne bi trebao da traje duže od 15 minuta, ali je potrebno da tortu ostavite nekoliko sati da stoji u frižideru kako bi piškote popustile i kako bi se sve lepo sjedinilo. 

 

Uživajte u fantastičnom ukusu koji vam ova brza poslastica nudi. 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker