icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

SAVRŠENA JE

I ZASLAĐUJE i RASHAĐUJE: Ledena torta gotova za 5 minuta, svaki zalogaj je RAJ ZA NEPCA (RECEPT)

Podeli:

Tokom leta jedini pravi slatkiš je onaj koji može istovremeno da vas rashladi, ali i zasladi

foto: Shutterstock / Nataliya Peregudova
foto: Shutterstock / Nataliya Peregudova

Ukoliko želite da svoju porodicu počastite ukusnim slatkišem koji se brzo i lako pravi, a nemate ideju šta biste mogli da naprvite, razmislite samo šta je to što svi vole...

 

Plazma, višnje, krem, nutela... Zvuči ukusno i sigurno jeste. Od ovih sastojaka možete napraviti ukusnu i kremastu sladoled tortu koja će oduševiti sve.

 

Ovu poslasticu deca obožavaju, jer je kremasta i više podseća na sladoled nego na tortu.

 

Švarcvald torta, Torta, Torta s višnjama
foto: Shutterstock

 

 

Mnoge domaćice izbegavaju kuvanje teških filova i pečenje kora tokom toplih dana, a za ovu vam neće biti potrebno ni jedno ni drugo.

 

Evo šta vam je potrebno za ledenu tortu:

 

  • 400 g šlaga
  • 400 ml kisele vode
  • 150 g mlevene plazme
  • 200 g višanja (može i zaleđene, ako ne nađete sveže)
  • 2 kašike crnog krema (ili nutele)

 

Priprema:

 

Pripremite dublju posudu u kojoj ćete prvo umiksirati šlag i kiselu vodu. Kada umutite šlag podelite ga na tri jednaka dela.

 

Torta, Torta sa malinom
foto: Profimedia

U prvi deo dodajte mlevenu plazmu, u drugi višnje, a u treći krem.

 

Pripremite kalup za tortu, možete onaj koji koristite za čiz kejk. Pleh treba da bude srednje veličine. Obložite ga pek papirom ili prijanjajućom folijom sa svih strana.

 

Sipajte prvi deo fila sa keksom, pa drugi sa višnjama i na kraju onaj sa kremom. Svaki fil treba ravnomerno da raspodelite kako bi kada isečete parčiće izgledalo lepo.

 

 

Nakon što ste sve poređali prekrijte folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Kada se steglo skinite kalup i odozgo po želji ukrasite topljenom čokoladom ili šlagom, a za dekoraciju koristite sveže ili smrznuto crveno voće. 

 

Ćak iako ne stavite ništa biće ukusna i lepa na oko. 

 

 

Inicijalizacija u toku...