icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

refresh za telo

Čisti creva, reguliše holesterol, jača imunitet... Jedite ovo jelo TRI DANA i odmah ćete osetiti promenu (RECEPT)

Podeli:

Sve namirnice koje čine ovu superzdravu salatu obiluju hranljivim materijama, a obično se preporučuje da ona zameni večeru. Ako vam je draže, od nje možete da napravite smuti, a u svakom slučaju je odličan način da eliminišete toksine iz organizma i pružite mu najbolje iz prirode.

foto: Anna_Pustynnikova/Shutterstock
foto: Anna_Pustynnikova/Shutterstock


Ukoliko vam je potreban hitan detoks, a niste spremni za rigorozne programe i gladovanje, koje nutricionisti svakako ni ne preporučuju, zamenite ovom salatom večeru na samo tri dana i odmah ćete se osetiti bolje. I ne samo što ćete izbaciti otrove iz tela, već ćete mu pružiti obilje blagotvornih hranljivih materija!


Glavni deo ove salate je kupus, koji ima bezbroj pozitivnih efekata po telo: oslobađa organizam toksina i slobodnih radikala, deluje umirujuće na creva i podstiče rad i gastrointestinalnog trakta, jača imuni sistem, održava normalan nivo holesterola, hidrira telo, podstiče rad bešike, odlična je prevencija raka...

 

 

Tu je i repa, koja nije preterano popularno povrće, ali je nadaleko poznato po tome kako utiče na zdravlje: ona poboljšava rad debelog creva, snižava povišen krvni pritisak, preventivno deluje na stvaranje ćelija raka, odličan je izbor za mršavljenje i detoksikaciju... Da sve bude još bolje, u ovoj salati nalazi se šargarepa, koja, takođe, povoljno utiče na probavu i zdravlje očiju, čisti i revitalizuje krv, poboljšava pritisak, neutrališe bakterije u usnoj duplji, pospešuje rad debelog creva, jača srce itd.


Jasno je da su pozitivne strane uživanja u ovoj salati brojne, a da negativnih nema, pa probajte na tri dana da zamenite njome večeru i vaš organizam će vam biti zahvalan!

 

kupus salata, Kupus
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 šolje rendanog kupusa
  • 1 šolja rendane repe
  • 1 šolja rendane šargarepe
  • limunov sok (od pola limuna)
  • maslinovo ulje po ukusu
  • začini po želji

 

Priprema


Izrendajte kupus, repu i šargarepu, sve pomešajte, pa začinite peršunom origanom, majčinom dušicom... u zavisnosti od toga šta vam najviše prija, ali bez soli. Zatim prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.


Jedite tri dana umesto večere.

 

 

Inicijalizacija u toku...