koliko se promenila?

Bila i ostala jedna od najlepših voditeljki: Prepoznajete li ko je preslatka devojčica sa fotografije?

0

Devedesetih su je svi obožavali i neprestano čekali da je vide na malim ekranima. 

foto: instagram
foto: instagram

Ona je veliku popularnost doživela kada je tokom devedesetih vodila u to vreme neke od najpopularnijih emisija. Svi se uživali u njenoj boji glasa i sa nestrpljenjem su čekali njena televizijska pojavljivanja. 

 

Tokom svoje karijere je dosta putovala, radila brojne intervjue, a danas je portparolka FK Partizan. 

 

Međutim kada vidite njenu sliku iz detinjstva nikada ne biste pogodili o kome je reč. U pitanju je Biljana Obradović

 

 

Biljana Obradović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Podseimo i na priču koju je voditeljka ispričala u medijima, odnosno na njen odlazak na rutinski pregled kod lekara kada je dobila dijagnozu koja joj je promenila život.

 

Nakon obaveljenog pregleda lekari su joj saopštili da ima ogroman tumor, koji mora hitno da se operiše. Taj trenutak, kaže, pamti kao jedan od najgorih u svom životu.

 

― Drugarica me je posavetovala da proverim polne hormone. Bila sam kod doktora, koji mi je uradio ultrazvuk stomaka. Kaže mi- ''Biljana vi imate nešto ogromno u stomaku''. Doktorka isto uradi ultrazvuk. Kažu mi da imam tumur pankreasa 11 centimetara, morala sam na hitnu operaciju. Rekli su mi da mnogo radim, imala sam simptome kao za štitnu žlezdu ― kaže Bojana.

 

 

On je bio beningni, ali je njegova veličina gotovo neverovatna i, kako voditeljka ističe, ko zna šta bi se dogodilo da nije reagovala na vreme.

 

Kad se kaže tumor pankreasa obično se misli na "ono najgore". Ja sam zaista imala sreću da u pravom trenutku otkrijem tumor ― rekla je ona u emisiji "Ordinacija" na RTS-u i napomenula da tumor pankreasa nije isto što i rak, iako se obično veruje da je to obavezno maligna pojava.

 

Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara ― to je kao jedna fudbalska lopta. Kada je urađena anamneza, onda su videli da je došlo polako do "raslojavanja", što ja kažem, zaista me je Bog pogledao da uklonim to u pravo vreme. Jer, da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije ― istakla je voditeljka.

 


Ona je godinama vodila zdrav život, ali dugo je osećala neobjašnji simptom ― umor. On je nije napuštao i osećala je da joj nedostaje snage.

 

 

 

Mesec i po dana kasnije je operisana, a operacija je trajala čak četiri sata. Umesto očekivanog malog reza, po buđenju je videla ranu od 20 centimetara. Kako danas ističe, shvata da je bila čvrsta i hrabra.

 

Biljana je uspela da pobedi ovu opasnu bolest i brzo se vratila noramlnom životu. Promenila je donekle ritam života, smanjila je tempo i počela da se hrani još zdravije.

 

 

makonda-tracker